Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

KOMUNALNA POLICIJA DOBILA DVA BICIKLA NA ELEKTRIČNI POGON

27.12.2019.
KOMUNALNA POLICIJA DOBILA DVA BICIKLA NA ELEKTRIČNI POGON

Danas je ispred prostorija Komunalne policije Kotor održana promocija bicikala na električni pogon “Effecta Police Edition” u vrijednosti od oko 4 hiljade i 200 eura.

Kako ističe načelnik Komunalne policije Zoran Vučinović, pomenuta bicikla će unaprijediti mobilnost i profesionalne standarde koje ova služba ostvaruje u patrolnom nadzoru.

,,Kao odgovorna Opština i kao neko ko apsolutno mora pratiti svjetske trendove, mi u kotorskoj Opštini ove bicikle smatramo i kao vid promocije nečega što je savremeni način prevoza. Takođe predstavlja i promociju kojom naše sugrađane motivišemo da i oni u budućnosti što više koriste bicikla na električni pogon", rekao je Vučinović. 

On je kazao da se radi o najsavremenijim električnim biciklima koji su proizvodnje E Prime firme iz Beograda. Predstavljaju prve električne bicikle u Istočnoj Evropi uopšte, kao i na Balkanu, koje koristi jedna služba Komunalne policije.

,,Pomenuta bicikla su opremljena savremenom tehnologijom kao što su: najsavremenija zvučna i svjetlosna signalizacija, savremeni displej na kome su svi podaci vezani za upotrebu tog vozila, GPS lokator", rekao je Vučinović, ističući da je ova služba do sada u svom radu koristila “obične” bicikle. 

Kako navodi, službenici Komunalne policije će uz pomoć ovih bicikala moći da djeluju na područjima opštine na kojima do sada to nije bilo moguće.

,,To su, prije svega šetališta. Mi smo kao odgovorna opština u projektima dobili prvu biciklističku stazu. Svakako ćemo na toj biciklističkoj stazi sprovoditi komunalni red da bi ljude  doveli do saznanja da je to opšte dobro. Tako da ćemo biti na priobalnim djelovima, a posebno naglašavam Perast i Risan jer su to dionice gdje apsolutno nijedan drugi vid saobraćaja ne bi trebalo promovisati, već samo električni saobraćaj”, dodao je Vučinović.

On naglašava da je u Starom gradu opštinskom odlukom zabranjen svaki vid transporta, čak i biciklima.

,,Vodićemo računa da zaista i mi to poštujmo. Smatram da u Starom gradu zbog zaštite najvećeg broja pješaka ne bi trebalo dozvoljavati bilo kakav transport. Električna bicikla koristimo na mjestima gdje su oni najpogodniji za korišćenje”, kazao je Vučinović.

On objašnjava da je Komunalna policija prošle godine imala u planu nabavku električnih bicikala, a ove godine su ta sredstva odobrena.

Promociji su prisustvovale potpredsjednica Opštine Kotor Sonja Seferović i sekretarka Sekretarijata za preduzetništvo, komunalne poslove i saobraćaj Tamara Lompar.

Izvor: Radio Kotor