Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

KONAČNO PROFUNKCIONISALO POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

20.01.2020.
KONAČNO PROFUNKCIONISALO POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

Dana 16. januara 2020. godine održan je pregovarački sastanak sa kompanijom WTE koja je angažovana kao Izvođač radova na izgradnji PPOV Kotor-Tivat. Tema pregovaračkog sastanka je bila produženje njihovih usluga za upravljanje i održavanje postrojenjem Kotor-Tivat.
Nova lokalna vlast, na čelu sa predsjednikom Opštine Kotor Željkom Aprcovićem, uz maksimalnu kooperativnost i spremnost partnera lokalne vlasti u Tivtu, za manje od četiri mjeseca omogućila je da profunkcioniše PPOV-e.
Pregovarački sastanak je uspješno završen i došlo je do potpisivanja Aneksa 4 gdje je definisana mjesečna nadoknada u iznosu od 9.143,42 eura bez PDV-a, odnosno 11.063.54 eura sa PDV-om. Obim usluga koji je predviđen ovim Aneksom jeste upravljanje i održavanje postrojenja do 31. maja 2020. godine, obavljanje jednog zimskog „testiranja po završetku“ kao i obuka osoblja koje je zapošljeno za rad na postrojenju od strane preduzeća PPOV Kotor-Tivat. Nakon izvršene obuke osoblja doći će do tehničkog prijema postrojenja, kao i preuzimanja postrojenja od strane naručioca posla.
Ovako usaglašen Aneks 4 osnovnog ugovora sa predstavnikom njemačke firme WTE Hubertom Šuterom, potpisali su direktori vodovoda Kotor i Tivat Safet Luković i Alen Krivokapić, a potvrdili predsjednici Opština Kotor i Tivat Željko Aprcović i Siniša Kusovac.
Čvrsto definisano važenje predmetnog dokumenta do 31. maja 2020. godine, podrazumijeva definitivan rok za ispunjenje obaveza svih subjekata, kako bi se stvorili uslovi da opštine, odnosno njihovo preduzeće DOO “Postrojenje za prečišžavanje otpadnih voda” toga dana preuzme upravljanje postrojenjem.
Podsjećanja radi, prethodne tri godine postrojenje nije preuzeto zbog čega je ova nemarnost dvije opštine koštala 327 000 eura.