Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

KONKURS ZA PROJEKTE KULTURNE SARADNJE

27.12.2019.
KONKURS ZA PROJEKTE KULTURNE SARADNJE
Evropska agencija za kulturu, obrazovanje i audiovizuelnu djelatnost (EACEA) je objavila konkurs za projekte kulturne saradnje u zemljama Zapadnog Balkana u okviru programa Kreativna Evropa, potprogram Kultura.
Predloženi projekti moraju biti u skladu sa osnovnim prioritetima konkursa:
- pospješivanje kulturne prekogranične saradnje između zemalja Zapadnog Balkana i članica Evropske unije;
- jačanje konkurencije u kulturnom i kreativnom sektoru u regionu.
 Potencijalni aplikanti moraju pripadati nekoj od sljedećih kategorija:
- organizacije ili udruženja koja djeluju u oblasti kulturnih i kreativnih industrija (osim audio-vizuelnog sektora);
- nacionalni savjeti koji se bave kulturnim i kreativnim industrijama (osim AV sektora);
- javne ustanove na lokalnom, regionalnom ili centralnom nivou koje se bave kulturnim i kreativnim industrijama (osim AV sektora).
 Potencijalni aplikanti moraju biti osnovani u nekoj od zemalja članica Evropske unije i Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Srbija i Crna Gora). Za prijavu projekta je neophodno najmanje pet partnera, pri čemu su najmanje dva iz zemalja članica EU i najmanje dva iz zemalja Zapadnog Balkana. Fizička lica nemaju pravo učešća.
Konkurs je otvoren za neprofitne projekte koji traju najmanje 24, a najviše 48 mjeseci.
Projekti koji su predloženi u okviru poziva za evropske projekte saradnje (EACEA 32/2019) nijesu prihvatljivi. Minimalni iznos granta za predložene projekte je 100.000 eura, a maksimalni 500.000 eura, pri čemu je iznos sufinansiranja EU do 85%. Rok za dostavljanje prijedloga je 17.03.2020. godine u 17 časova.
Više informacija o konkursu može se pronaći na sajtu Ministarstva kulture http://www.mku.gov.me/vijesti/218976/Kreativna-Evropa-objavljen-konkurs-namijenjen-jacanju-kulturne-saradnje-u-zemljama-Zapadnog-Balkana.html u pozivu i vodiču.
Tokom januara će biti organizovani i događaji posvećeni ovom pozivu.
Za sve nedoumice i pomoć pri dostavljanju prijedloga projekata može se kontaktirati crnogorski Desk za Kreativnu Evropu u Ministarstvu kulture na email adresu milena.raznatovic@mku.gov.me