header image

PREDSJEDNIK PARLAMENTA GRUZIJE U POSJETI OPŠTINI KOTOR

08.10.2019.
blog image

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović priredio je prijem u Opštini Kotor za delegaciju parlamenta Gruzije koju predvodi predsjednik Parlamenta Archil Talakvadze. On boravi u zvaničnoj posjeti našoj zemlji na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića.
,,Crna Gora i Gruzija su zajednički mnogo uradile u prethodnom periodu na promociji svih vrijednosti evroatlantskih integracija,“ istakao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović. On je dodao da Crna Gora jeste mala zemlja, Kotor je mali grad, ali imaju mnogo toga da ponude. Aprcović je kazao da mu je zadovoljstvo što kao bivši poslanik ima priliku da provede vrijeme sa delegacijom Gruzije. Predsjednik je na sastanku napomenuo i da je rukovodstvo grada Batumi Boulevard izrazilo namjeru da sa Opštinom Kotor potpiše i Memorandum o razumijevanju i saradnji.
,,Saradnja između dvije zemlje je veoma značajna i počastvovan sam što sam zajedno sa svojom delegacijom danas u Kotoru,“ rekao je Talakvadze. Predsjednik parlamenta Gruzije je kazao da vjeruje da ovo neće biti prvi i posljednji susret i izrazio želju da predsjednik Aprcović bude njegov gost u Tbilisiju.
Crna Gora i Gruzija baštine dobre odnose, a u prilog tome govori prošlogodišnje otvaranje počasnog konzulata Crne Gore u Tbilisiju. U srijedu, 9. oktobra, u Baru će biti otvoren i počasni konzulat Gruzije u Crnoj Gori.