Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PRIJEM MLADIH VATERPOLISTA

07.08.2019.
PRIJEM MLADIH VATERPOLISTA

Povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj, predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović organizovao je prijem za najmlađu vaterpolo reprezentaciju Crne Gore. „Sa divljenjem sam ispratio sve vaše utakmice. I pored dobro poznatih uslova otišli ste na prvenstvo, osvojili medalju i sa;uvali obraz ne samo Kotora, već i cijele Crne Gore“ najprije je rekao predsjednik Aprcović. „Nakon ovakvog uspjeha, siguran sam da će i VK „Primorac“ i VA „Cattaro“ svojim predanim radom dati dostojne nasljednike Veljku Uskokoviću, Mirku Vičeviću, Ranku Peroviću i Petru Porobiću“, kazao je predsjednik.
„Jasno je da ste suočeni sa problemima koji vas ograničavaju u napretku, ali pored sanacije zatvorenog bazena i preciziranja datuma završetka radova do kraja ove nedjelje, imamo u planu i da vam obezbijedimo funkcionalniji i ljepši ljetnji bazen, kako bismo vam i na taj način pokazali da cijenimo vaš uspjeh, a i omogućili vam kvalitetnije treninge“, rekao je predsjednik Željko Aprcović. Predsjednik je dodao da će onoliko koliko mu mogućnosti dozvoljavaju, biti tu za oba kotorska kluba iz razloga što zaslužuju i što su pokazali kako se bori za svoju himnu, za svoju zastavu i za svoju Crnu Goru. Uspjeh je neminovan, ali se nikako ne smije zapostaviti škola i obrazovanje, kazao je predsjednik Aprcović, i naglasio da će ove godine Opština obezbijediti besplatne udžbenike za prvih pet razreda osnovne škole, a sljedeće godine planiramo da kroz budžet Op[tine Kotor opredijelimo sredstva i obezbijedimo besplatne udžbenike za svih devet razreda. Selektor najmlađe vaterpolo reprezentacije Veljko Uskoković se zahvalio na prijemu i istakao da su ponosni i zadovoljni što su obradovali prije svega sve Kotorane i cijelu Crnu Goru srebrnom medaljom, ali i da ih posebno srećnim čini činjenica da iza njih stoji prvi čovjek i predsjednik svih građana Kotora Željko Aprcović. „Vraćamo se klupskim obavezama, već sljedeće godine nas očekuje Svjetsko prvenstvo i potrudićemo se da dokažemo da ovaj uspjeh nije slučajnost“, kazao je Uskoković.
„Za početak sam donio odluku da vas skromno nagradim, a vi ćete odlučiti na koji način ćete potrošiti opredijeljena sredstva. Sve što sam vam saopštio danas nijesu samo obećanja, već suštinska želja i cilj. Još jednom se zahvaljujem i čestitam selektoru Veljku Uskokoviću, doktoru Đorđu Klajnu, igračima i stručnom štabu na zavidnom uspjehu“, zaključio je predsjednik Opštine Željko Aprcović.