Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PRIJEM UČENIKA OŠ NARODNI HEROJ SAVO ILIĆ

02.12.2019.
PRIJEM UČENIKA OŠ NARODNI HEROJ SAVO ILIĆ
Učenici petih razreda Osnovne škole ,,Narodni heroj Savo Ilić“ posjetili su danas Skupštinu opštine Kotor kao i Opštinu Kotor, u okviru edukativnog časa koji se tradicionalno organizuju svake godine. U pratnji učiteljica Milene Roganović, Mirjane Ilić i Svetlane Stjepanović djeca su se informisala o nadležnosti i radu lokalne samouprave.
 
Oni su najprije posjetili SO gdje ih je sekretarka Duška Banićević upoznala sa radom skupštinskih radnih tijela. Njih je interesovalo da li odbornici mogu da predlažu odluke Skupštini, koja su najčešća pitanja i prijedlozi odbornika, koliko često se održava Skupština, kako se ona organizuje, kako se sazivaju vanredne sjednice i kako je napravljen grb grada.
 
Zadovoljni odgovorima i prijemom, uputili su se ka zgradi Opštine Kotor, gdje ih je dočekao prvi čovjek grada Željko Aprcović sa svojim saradnicima.
 
,,Kao što vaši roditelji imaju svoj budžet, tako i Opština ima svoj na osnovu kojeg se opredjeljuju sredstva za finansiranje sporta, kulture, socijale i slično, a to je novac svih poreskih obveznika građana Kotora. Mi se trudimo da zadovoljimo potrebe naših sugrađana, trudimo se da vama koji ste budućnost grada i države priuštimo lijepu sadašnjost i još ljepšu budućnost,“ kazao je predsjednik Aprcović.
On je upoznao učenike sa radom lokalne samouprave i zamolio ih da ga pitaju sve ono što ih interesuje.
 
Njihova pitanja su se odnosila na radni dan predsjednika, odluke koje su u njegovoj nadležnosti, koje su teme o kojima najčešće razgovara na sastancima, Kotorski festival pozorišta za djecu, kićenje grada, kao i okončanje radova na rekonstrukciji zatvorenog bazena...
 
Opština Kotor u okviru programa rada nastoji organizovati aktivnosti edukacije i program kulture za mlađe generacije, te interesovanja djece za učešće u istim.