Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PROJEKAT BACAR - UČEŠĆE ČLANOVA KLASTERA NA MOSTARSKOM SAJMU 2019

15.04.2019.
PROJEKAT BACAR - UČEŠĆE ČLANOVA KLASTERA NA MOSTARSKOM SAJMU 2019

U okviru implementacije projekta "Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost - umrežavanje u Jadranskom regionu" – BACAR koji se finansira iz trilateralnog IPA programa prekogranične saradnje HR-BIH-MNE 2014-2020, partneri u implementaciji projekta iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske organizovali su učešće članica prekograničnih mreža klastera turizma, lokalne hrane i kreativne industrije na Međunarodnom privrednom sajmu u Mostaru od 09-13.04.2019.

Posjetioci Sajma su na štandu od preko 300m2 Projekta BACAR u Paviljonu 1. imali priliku da se upoznaju sa proizvodima i uslugama izlagača iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Partneri u implementaciji projekta su pripremili Program događaja tokom svih pet dana izlaganja na Sajmu, a za posjetioce je pripremljena i nagradna igra sa bogatim fondom nagrada. Pored toga, na štandu su organizovane i radionice, prezentacije, degustacije domaćih specijaliteta kao i aktivnosti namijenjene djeci. Raznovrsna ponuda članova klastera kreativne industrije, proizvođača i prerađivača domaćih specijaliteta, kao i širokog asortimana turističke ponude privukla je brojne posjetioce na štand projekta BACAR što je rezultiralo dodjelom Priznanja za inicijativu BACAR za najbolji nastup na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019.

Učešće malih i srednjih preduzeća iz tri zemlje, angažovanih u međusobno povezanim sektorima kreativne industrije, turizma i lokalne hrane bilo je odlična prilika i za održavanje poslovnih sastanaka radi proširenja i poboljšanja ukupne poslovne saradnje prekograničnog područja na kojem se implementira Projekat BACAR. Na sajmu su iz Crne Gore iz sektora proizvodnje lokalne hrane učestvovali predstavnici 'Mlina Čelanovića' iz Kavča, 'Fabrike Craft Brewery' iz Risna, iz sektora turizma predstavnici 'Etno sela Đedovina' iz Bare Grahovske, 'TA Adventure Montenegro' iz Kotora, 'Apartmana Vuković' iz Bigove a iz sektora kreativne industrije predstavnici 'Modnog krojačkog ateljea LidaMard' iz Kotora, 'Kotorskog festivala pozorista za djecu' iz Kotora i 'D.O.O Abecede' iz Budve.