Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PRVI ČOVJEK GRADA OBILAZIO UGROŽENA PODRUČJA DO KASNIH POPODNEVNIH SATI

20.12.2019.
PRVI ČOVJEK GRADA OBILAZIO UGROŽENA PODRUČJA DO KASNIH POPODNEVNIH SATI
Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović do kasnih popodnevnih sati obilazio je područja na predjelu kotorske opštine koje je ugrozila obilna kiša.
 
,,U ovom trenutku stanje je stabilno, saobraćaj se redovno odvija, a s obzirom da su najavljene loše vremenske prilike situaciju ćemo pratiti i narednih dana”, kazao je Radio Kotoru Aprcović oko 16 sati.
On je dodao da je evidentna materijalna šteta na pojedinim objektima, ali i da u ovom trenutku ne može precizno reći o kolikoj se šteti radi.
 
 ,,Obišli smo najkritičnije dionice - potez prema Bigovi jer je tamo bilo ugroženo više kuća. Takođe, obišli smo Glavatske kućice, kao i jednu dionicu u Lastvi Grbaljskoj gdje je automobile nošen bujicom završio u kanalu. Srećom, nije bilo ljudskih žrtava iako je sitaucija zaista bila dramatična”, kazao je predsjednik Aprcović lokalnom Javnom servisu.
On ističe da je problem začepljenih kanala u ovom dijelu opštine evidentan.
 
,,U prethodnom periodu kada smo obišli Mjesne zajednice Savina glavica i Lastva Grbaljska smo to uočili. No, već od ponedjeljka ćemo detaljno sagledati situaciju i ustanoviti na koji način je najbolje reagovati kako bi ove probleme riješili. Očigledno je da su gradnjom  novoformiranih poslovno-stambenih objekata uz samu Jadransku magistralu, na neki način blokirani prirodni vodotokovi i onemogućeno vodi da normalno otiče. Nažalost, najavljene su padavine i tokom naredna dva dana, a sve naše ekipe će biti u pripravnosti”, kazao je on.
Sa predsjednikom Aprcovićem na terenu su bili i direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoran Mrdak, direktor Komunalnog preduzeća Milan Popović, predstavnici Komunalne policije i Komunalne inspekcije na čelu sa Zoranom Vučinovićem i Zoranom Dragovićem.
 
Na više lokacija bili su raspoređeni vatrogasci sa mašinerijom, bagerima i pumpama kao i pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Kotor.
Prvi čovjek grada se zahvalio privatnicima koji su pomogli, stavljajući na raspolaganje sopstvenu mehanizaciju, ali i pijesak. 
 
,,Firma “Tujko” iz Nalježića je mehanizacijom koju posjeduju pomogla da se kanali učine prohodnima, a Radovan Marinović iz Grblja je obezbijedio vreće sa pijeskom koje su značajna pomoć ukoliko nam, zbog najavljenih padavina, bude potrebno da fizičkom preprekom odbranimo objekte od vodene stihije”, zaključio je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.
 
Podsjetimo, saobraćaj je na Jadranskoj magistrali kroz Grbalj bio u prekidu od 12 do 14.30 sati.
 
Izvor: Radio Kotor