Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

SASTANAK 19. JULA 2019.

19.07.2019.
SASTANAK 19. JULA 2019.

Predsjednik Opštine Kotor, g. Željko Aprcović razgovarao je danas sa predsjednikom Opštine Tivat Sinišom Kusovcem,  direktorom “Vodacom-a” d.o.o. Draganom Roganovićem, v.d. izvršnog direktora  Društva za upravljanje i održavanje PPOV-om Tivat/Kotor Radojem Vučevićem i njihovim saradnicima u cilju rješavanja problema u funkcionisanju Društva za upravljanje i održavanje PPOV-om Tivat/Kotor. Na sastanku su definisani načini prevazilaženja prepreka u funkcionisanju Društva i regulisanju odnosa između dvije Opštine u vezi sa nadoknadom troškova koje ima Društvo. Predsjednici Opština su postigli dogovor u vezi sa periodom održavanja i upravljanja PPOV-om od strane izvođača (WTE), kao  i u vezi pravna pitanja u pogledu izmjena Statuta Društva,   potpisivanja Sporazuma o nadokandi troškova rada Društva, između Opštine Kotor i Opštine Tivat.

Predsjednik Opštine Kotor, g. Željko Aprcović razgovarao je danas sa šefom odsjeka za komunalnu infrastrukturu za zemlje Jugoistočne Evrope i Tursku,g. Kirkom Mildnerom i predstavnikom KFW kancelarije u Crnoj Gori, g. Željkom Uljarevićem. U srdačnom i otvorenom razgovoru, predsjednik Opštine se zahvalio g. Mildneru na podršci i istakao je da je uloga KFW u Crnoj Gori od izuzetnog značaja. Takođe, razgovaralo se o problemu tretmana kanalizacionog mulja, o izgradnji kanalizacionog sistema u Risnu i Perastu.

Predsjednik Opštine Kotor sastao se danas sa komandirom Službe zaštite i spašavanja u smislu prevazilaženja problema sa kojima se Služba suočava, naročito u dijelu nedostatka kadrova iz razloga što je aktom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji predviđeno da Služba ima 28 zaposlenih i u ovom trenutku Službi nedostaju 4 vatrogasca. Komandir Službe zaštite i spašavanja, g. Maksim Mandić istakao je da su mu neophodna 4 pripravnika-vatrogasca kako bi se upravo kroz obuku i kasnije polaganje stručnog ispita za rad u Službi, stvorili uslovi za prijem najkvalitetnijih u radni odnos. Takođe, razgovaralo se o potrebama Službe za polovnim terenskim vozilom kako bi se omogućilo lakše dolaženje do nepristupačnih terena i samim tim olakšala pravovremena intervencija istoj.

Predsjednik Opštine izrazio je spremnost da eventualno kroz donatorska davanja obezbjedi predmetno vozilo ili kroz budžetsku poziciju-kapitalne investicije opredjeli 15 000 eura za nabavku istog. Komandir Službe je je upoznao predsjednika Opštine da je Vlada Crne Gore izvršila preuzimanje obaveza plaćanja kredita za nabavku specijalnog vozila u iznosu od 1,800 000 eura. Takođe, pozvao je predsjednika Opštine da 25. jula na platou OŠ “Njegoš” u Kotoru prisustvuje prezentaciji specijalnog vozila sa ljestvama dužine 32 metra.