Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

VK PRIMORAC VRAĆEN GRADU

18.12.2019.
VK  PRIMORAC VRAĆEN GRADU

Opština Kotor i VK "Primorac". su se sporazumjeli da zaključe ugovor o promjeni vlasničke strukture na način što će dosadašnji vlasnici/osnivači iz člana 1 Odluke o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Kotor i VK ,,Primorac“ , ustupiti svoje vlasničke udjele Opštini Kotor bez naknade i protivusluge.

,,Najprije bih se zahvalio gospodinu Denisu Mandiću, za sve ono što je uradio za vaterpolo u Kotoru, ne zanemarujući činjenicu da je na čelu kluba od 2006. godine. VK "Primorac" je naš najtrofejniji klub – 2009. godine je bio prvak Evrope, iste godine je osvojio i Super Kup Evrope, a 2010. vicešampion na čelu sa gospodinom Mandićem“, kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

On je prisutne podsjetio da je Primorac dominantan i sa igračima koji su ponikli u toj vaterpolo-plivačkoj školi, a koji su osvojili zlato u Malagi.

,,Zadovoljstvo mi je što smo zajednički kroz četiri mjeseca došli u situaciju da danas potpišemo, na osnovu odluka koje je donio lokalni parlament, ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza. Potrudićemo se da kao lokalna samouprava u narednom periodu barem dijelom omogućimo dio neophodnih finansijskih sredstava kako bi klub mogao normalno da funkcioniše i u skladu sa preuzetim obavezama da ono što jeste dio tekućih obaveza Primorca, izmirimo u 2020. i 2021. godini“, zaključio je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

Budući da je VK "Primorac" Kotor klub od posebnog interesa za Kotor, Opština je prepoznala kao javni interes rješavanje problema u klubu koji se negativno odražavaju na samo funkcionisanje istog.

,,Trinaest godina smo vodili računa o klubu, predsjednik Aprcović je pomenuo rezultate i ovim putem mu se najprije zahvaljujem na brzim razgovorima i dogovorima, koji su doveli do ovog čina danas“, rekao je Denis Mandić.

,,Svih trinaest godina sam klub i doživljavao kao gradski, iako to tada nijesu dozvoljavali pravni i zakonski okviri vezani za Zakon o sportu. Ovom činu pristupamo sa velikim zadovoljstvom, a napomenuo bih da su sva zaostala dugovanja moja obaveza i grad preuzima brigu o klubu sa ovom godinom. Zaista vjerujem da će VK "Primorac" biti još bolji“, zaključio je Mandić.

Ovom Odlukom, Opština Kotor se obavezuje da u naredne tri budžetske godine, počev od dana preuzimanja kluba, izmiri dugovanja koja spadaju u tekuće poslovanje kluba, u ukupnom iznosu od 190.627,72 eura, a shodno finansijskom izvještaju kluba na dan 15. avgust tekuće godine, kao i dugovanja prema trenerima plivača.

Pravni osnov za donošenje ove odluke je sadržan u čl. 29 i 34 Zakona o državnoj imovini (,,Sl. List – opštinski propisi“ br. 37/19).