Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

ČESTITKA PREDSJEDNIKA OPŠTINE KOTOR ŽELJKA APRCOVIĆA POVODOM DANA NEZAVISNOSTI DRŽAVE CRNE GORE

20.05.2020.
ČESTITKA PREDSJEDNIKA OPŠTINE KOTOR ŽELJKA APRCOVIĆA POVODOM DANA NEZAVISNOSTI DRŽAVE CRNE GORE
Svim građankama i građanima Kotora i Crne Gore upućujem najsrdačnije čestitke povodom 21. maja, Dana nezavinosti Crne Gore.
Jedan od najsvjetlijih datuma crnogorske istorije podsjeća nas da smo prije 14 godina, dostojanstveno i mirno kako nam i priliči, obnovili državnu nezavisnost Crne Gore i vratili joj međunarodni ugled. Toj velikoj pobjedi i Kotor je, rame uz rame sa ostalim crnogorskim gradovima, dao veliki doprinos. Na to moramo biti posebno ponosni, jer smo pokazali da su one vrijednosti koje Kotor baštini vjekovima – multietnički, multivjerski i multikonfesionalni sklad – ujedno i najvrjednije dostignuće savremene Crne Gore.
Rezultati koje smo svi skupa postigli u proteklih 14 godina, potvrđuju ispravnost odluke građana da Crna Gora sama odlučuje o svojoj budućnosti, a ujedno su i potvrda da je savremena država stvorila čvrste i stabilne temelje za sve naredne generacije i sebi osigurala trajno mjesto u civilizacijskom krugu kojem oduvijek pripada. Mir i stabilnost su dostignuća na koja moramo biti ponosni, ali istovremeno u svakom trenutku biti svjesni njihove važnosti i neophodnosti da ih zauvijek sačuvamo.
Ovogodišnji Dan nezavisnosti proslavljamo u specifičnim uslovima, ali i uz još veći ponos zbog činjenice da smo, kao država i društvo, veoma uspješno odgovorili na sve izazove pandemije koronavirusa. Time smo pokazali zrelost i spremnost da se izborimo, kvalitetnije čak i od mnogo razvijenijih zemalja, sa specifičnostima savremenog svijeta. Ta borba nije završena i neka nam upravo 21. maj bude podsjetnik i podstrek da nastavimo odgovorno ponašanje i slijedimo preporuke stručnjaka, kako bismo sve naredne praznike proslavljali u dobrom zdravlju, miru i na okupu.
Neka vam je srećan 21. maj, Dan nezavinosti, i neka je vječna Crna Gora!