Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

BOGAT KULTURNO UMJETNIČKI SADRŽAJ U NAREDNOM PERIODU U KC NIKOLA ĐURKOVIĆ

10.02.2020.
BOGAT KULTURNO UMJETNIČKI SADRŽAJ U NAREDNOM PERIODU U KC NIKOLA ĐURKOVIĆ

Rukovodstvo JU Kulturni centar “Nikola Đurković” na čelu sa direktoricom Tatjanom Miljenović uveliko radi na poboljšanju uslova za rad zaposlenih, ali i za što bolji ugođaj publike, posjetilaca, glumaca i izvođenja pozorišnih predstava.

Nakon uređenja Velike sale, u kojoj su tapacirane stolice i ishoblovan parket, uloženo je i u novu klimatizaciju, a i bina je potpuno sređena, kitovana i ofarbana, tako da je razlika u nekadašnjem i sadašnjem izgledu više nego očigledna.

U toku su radovi na kompletnom renoviranju toaleta za građane, garderobe i poslovnih prostorija.
Dalje, zamijenjena je kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža, sanitarije i keramika.

I pored brojnih radova u KC ,,Nikola Đurković" trude se da građanima ponude kvalitetne predstave, što pokazuje velika posjećenost, prepuna sala i neočekivano interesovanje za pozorišni i filmski repertoar.

U toku su pripreme za tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte, koje će trajati od 15. do 23. februara 2020. godine.

Do kraja mjeseca vjernu publiku očekuju još dvije predstave: ,,Treće veče" – Studentskog centra iz Podgorice i ,,Lice" po tekstu Aleksandra Galina, a u režiji Zorana Rakočevića.

U kinu „Boka“ uskoro će biti projekcija filma ,,Sluga" u kojoj glavnu ulogu ima Miloš Biković.
To je najgledanija komedija u istoriji ruske kinematografije, i uveliko obara rekorde gledanosti.

Izložba „Skupljači snova“ akademske slikarke Dragane Mladenović iz Tivta, može se pogledati do 26. februara u Gradskoj galeriji u Starom gradu.

Gradska biblioteka i čitaonica, u saradnji sa Udruženjem za promociju sinologije Kotor nastavlja Treći ciklus edukativno-kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru" od petka 14. februara 2020. godine.

Promocija knjige Saše Ilića, dobitnika NIN-ove nagrade za 2019. godinu, biće održana 3. marta 2020.