Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Kotorska vaterpolo ekipa boravila u pobratimskom gradu Santa Barbari

30.06.2016.
Kotorska vaterpolo ekipa boravila u pobratimskom gradu Santa Barbari

Vaterpolo ekipa Opštine Kotor boravila je u Santa Barbari od 20.06. do 28.06.2016. godine na poziv Komiteta pobratimskih gradova Santa Barbara – Kotor. Uzvratna posjeta je rezultat višegodišnje razmjene sportskih iskustava između dva pobratimljena grada. Ovo je bila prva posjeta kotorske ekipe Santa Barbari. Vatrepolo ekipa naših prijatelja iz Kalifornije je boravila u Kotoru u više navrata od potpisivanja Povelje o bratimljenju i saradnji 2009.godine, te je ujedno i najavila dolazak u naš grad za ljeto 2017.godine.

Vaterpolo ekipu je na putu za Kaliforniju predstavljalo 14 igrača iz vaterpolo klubova“Primorac“ i „Cattaro“ godišta 2000. i 2001. Stručni štab činili su Veljko Uskoković, Vedran Milošević, dr Đorđe Klajn i Savjetnik za sport Opštine Kotor Mirko Vičević.

Boravak je protekao u izuzetno kvalitetnoj razmjeni a naši vaterpolisti su bili smješteni u domovima igrača iz Santa Barbare.

Ovom prilikom domaćini su za kotorsku delegaciju organizovali posjetu centalnog dijela Santa Barbare u pratnji vodiča, Univerziteta Kalifornije Santa Barbara, kao i gradske vijećnice gdje je upriličen zvaničan prijem kod gradonačelnice ovog američkog grada g-đe Helene Schnaider koja je iskoristila priliku da najavi nastavak saradnje i skori dolazak delegacije iz Santa Barbare u Kotor u avgustu ove godine.

Velike zasluge za izuzetno gostoljubiv prijem kotorske delegacije svakako pripadaju predsjedniku Komiteta pobratimskih gradova Kotor-Santa Barbara g-dinu Lilly George i supruzi Denise koji će takodje boraviti u našem gradu polovinom avgusta za vrijeme zvanične posjete gradonačelnice Schneider i njene delegacije našem gradu. 

Uspješnost naše ekipe tokom boravka kao i najava dolaska vaterpolo ekipe santa Barbare u Kotor 2017. godine pokazuju da će ova saradnja zasigurno biti nastavljena sa novim učesnicima, što predstavlja garant kvaliteta i kontinuiteta saradnje, ujedno i glavnih ciljeva ove sportske i prijateljske razmjene, a sve u cilju što boljeg upoznavanja, unaprijeđivanja i izgrađivanja odnosa dvaju gradova, nacija i država.