Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

ODRŽAN „DAN PLAVE KARIJERE“

09.05.2024.
ODRŽAN „DAN PLAVE KARIJERE“
Juče, 08.05.2024. godine u hotelu „Cattaro“, sa početkom u 9h održan je „Dan plave karijere“.
Ovaj događaj  je organizovao Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Opštinom Kotor - Sekretarijatom za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj i Studentskim vijećem Pomorskog fakulteta Kotor.
Moderatorka događaja, doc.dr Ranka Krivokapić, pozdravljajući prisutne istakla je da ovaj događaj ima za cilj promovisanje karijera u pomorskoj i turističkoj privredi, te pruža priliku mladim ljudima da istraže mogućnosti zaposlenja i razvoja u ovom sektoru. Prisutne su zatim pozdravile Tatijana Dlabač, dekanica Pomorskog fakulteta Kotor i Suzana Radulović, sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj, kao i Andrija Ćalasan, student povjerenik Pomorskog fakulteta Kotor.  Nakon pozdravnih govora uslijedilo je individualno predstavljanje panelista i panel diskusija i razmjena ideja i mišljenja o perspektivama zapošljavanja i razvoju preduzetništva u plavoj ekonomiji. „Danu plave karijere“ je prisustvovalo preko 80 učesnika, među kojima su bili studenti Pomorskog fakulteta Kotor, predstavnici privrede: Luka Kotor AD Kotor, Luka Bar AD Kotor, Crnogorska plovidba AD Kotor, Barska plovidba AD Bar, MSC Montenegro, UNA Montenegro, Udruženje pomorskih agenata Crne Gore i Udruženje hotelijera Kotor, kao  i predstavnici relevantnih institucija.
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Opštine Kotor je u predlogu AP zapošljavanja za 2024. godinu, ali i ranije,  prepoznalo događaj "Dan plave karijere"  kao važnu aktivnost za postizanje cilja 1 Strategije zapošljavanja u opštini Kotor 2021-2024 koji se odnosi na povećanje usklađenosti ponude i tražnje. U skladu sa navedenim Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj je finansijski podržao realizaciju ovog događaja.