Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

RADIONICA “DEFORMITETI KIČMENOG STUBA KOD DJECE ŠKOLSKOG UZRASTA - IZAZOVI SAVREMENOG NAČINA ŽIVOTA”

19.02.2024.
RADIONICA “DEFORMITETI KIČMENOG STUBA KOD DJECE ŠKOLSKOG UZRASTA - IZAZOVI SAVREMENOG NAČINA ŽIVOTA”

U okviru projekta „Socijalna inkluzija u Crnoj Gori“ koji sprovodi Opština Kotor, finansijski podržanog od strane Regije Friuli Venezia Giulia, u četvrtak 22. februara u periodu od 16 do 18 časova, biće održana radionica namijenjena djeci školskog uzrasta.

Radionicu pod nazivom “Deformiteti kičmenog stuba kod djece školskog uzrasta – izazovi savremenog načina zivota” će voditi fizijatar dr Kaća Tomčuk i spec.primijenjene fizioterapije Miljan Nikčević.

Planirano je da se učenici, pored upoznavanja sa projektom, upoznaju sa temama: koje sve navike kod djece školskog uzrasta utiču ili doprinose nastanku deformiteta, kao i efektima fizičke aktivnosti na prevenciju i pojavu deformiteta kičmenog stuba, poput kifoze i skolioze. 

Osim navedenog, na radionici će se odvijati besplatni pregledi kičme od strane stručnih lica, po čijoj ocjeni će biti moguće rano otkrivanje deformacija i ukazivanje na mogućnosti liječenja, što je suštinsko za sprječavanje njihovog pogoršavanja tokom rasta. Na osnovu pregleda biće prikazane i odgovarajuće praktične vježbe za ispravljanje problema kičmenog stuba koje će učenici kasnije moći samostalno da izvode.

Podsjećamo da je u okviru ovog projekta održano pet plivačkih događaja na zatvorenom bazenu “Zoran Džimi Gopčević”, i da će se u nedjelju 25. februara sa početkom u 11:30 h organizovati događaj namijenjen djeci školskog uzrasta.

Mjesto održavanja radionice je amfiteatar Gimnazije i Srednje pomorske škole – Kotor, 22. februara u periodu od 16 do 18 časova.

Sa zadovoljstvom pozivamo sve roditelje/staratelje da sa djecom učestvuju u radionici i iskoriste priliku da se adekvatno informišu i u saradnji sa stručnim licima dobiju kvalitetan pregled i preporuke u cilju prevencije i liječenja deformiteta kičmenog stuba kod djece školskog uzrasta.