Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

ODRŽAN NIZ SASTANAKA SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE

17.07.2019.
ODRŽAN NIZ SASTANAKA SA PREDSJEDNIKOM OPŠTINE

Tokom jučerašnjeg dana, Predsjednik Opštine Kotor g. Željko Aprcović održao je niz sastanaka.

Predsjednik Opštine Kotor sastao se dr Rešadom Nuhodžićem, v.d. direktora Uprave javnih radova. Tema sastanka bila je  rekonstrukcija i adaptacija zatvorenog bazena „Nikša Bućin“. Sagovornici su se dogovorili da će se tokom sledeće sedmice znati rok završetka bazena.

Takođe, predsjednik Aprcović se tokom dana sastao i sa direktorom JU Opšte bolnice Kotor,  dr Ivanom Ilićem. Razgovaralo se o potencijalnoj lokaciji za izgradnju nove bolnice u Kotoru koja bi bila smještena u Industrijskoj zoni i dogovoreno je da se angažuju geometri i Sekretarijat za imovinsko pravne poslove Opštine Kotor kako bi se ispitale imovinsko-pravne mogućnosti i utvrdila lokacija  za novu opštu bolnicu regionalnog karaktera.

Predsjednik Opštine Kotor, g. Željko Aprcović sastao se direktorom DOO „Vodovod i kanalizacija Kotor“, g. Safetom Lukovićem i direktorom DOO „Komunalno Kotor“, g. Mladenom Lučićem. Razgovaralo se o regulisanju međusobnih prava i obaveza u vezi sa preuzimanjem postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat, kao i o problemu vodosnabdijevanja Dobrote, Orahovca i gornjih kota Perasta i Risna. Prisutni su se saglasili da se zelene površine  na teritoriji opštine Kotor moraju održavati i u vezi sa tim dogovoreno je organizovanje sastanaka na tu temu.

Predsjednik Opštine, razgovarao je sa predstavnikom Yu Briv-a, g. Vojom Bujkovićem u vezi sa rekonstrukcijom i dogradnjom hotela Teuta u Risnu sa sagledavanjem mogućnosti privođenja namjeni postojećeg Doma kulture u Risnu.

Sa predstavnikom investitora g. Danilom Mrvaljevićem razgovaralo se o metodologiji uklanjanja deponije građevinskog otpada na lokaciji bivšeg hotela Fjord. Uzevši u obzir problem odlaganja građevinskog otpada  sa lokacije bivšeg hotela Fjord i građevinskog otpada u vezi sa rekonstrukcijom i adaptacijom zatvorenog bazena, upućen je dopis Ministarstvu ekonomije Vlade Crne Gore  u cilju dobijanja saglasnosti  za deponovanje istog na bivšem zatvorenom dijelu kamenoloma Nalježići.