header image

OBAVJEŠTENJE VLASNICIMA KUĆNIH LJUBIMACA

12.03.2014.
blog image

Obavještavaju se držaoci kućnih ljubimaca o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca propisanih Odlukom o kućnim ljubimcima na teritoriji opštine Kotor.Ukoliko se subjekat nadzora nad kućnim ljubimcima zateče da ne poštuje citirane odredbe, Komunalna policija će postupati u skladu sa svojim ovlašćenjima. 

Članom 4. Odluke propisano je: Nije dozvoljeno držanje kućnih ljubimaca na balkonima i terasama stambenih zgrada.

Članom 5. Odluke je propisano: Držalac mora psa držati u posebno ograđenom prostoru ili kućici - vezanog na lancu dužine ne manje od 3 m, tako da ne može ugroziti niti lavežom uznemiriti prolaznike, stanare stambene zgrade. Držalac je dužan odmah očistiti, oprati i po potrebi dezinfekovati zajednički prostor u stambenoj zgradi..

Članom 6. je propisano: Slobodno kretanje pasa je dozvoljeno u sljedećim slučajevima : kad su u posebno označenim i određenim prostorima za tu namjenu i sa obaveznom korpom na njušci.

Članom 7. Odluke je naglašeno: Izvođenje i šetnja psa na javnoj površini dozvoljava se uz korišćenje povodca. Prilikom izvođenja I šetnje psa,držalac je obavezan da sa sobom nosi pribor radi uklanjanja izmeta psa sa javne površine. Držalac je dužan odmah očistiti javnu površinu koju kućni ljubimac zagadi.

Članom 8.navedene Odluke propisano je :Nije dozvoljeno kućne ljubimce uvoditi u javne objekte, ustanove, pijace, groblja, dječija igrališta, bazene, javna kupališta, sportske terene kao i druge javne površine sa postavljenim znakom sa precrtanim likom psa.

Iz Komunalne policije sugerišu građanima da poštuju navedene odredbe.

                                                                           KOMUNALNA POLICIJA OPŠTINE KOTOR