header image

POZIV NA MEĐUNARODNI LIKOVNI KONKURS GRADA POBRATIMA KSI ANA - A

30.07.2021.
blog image

Poziv na međunarodni likovni konkurs pobratimskog grada Ksi-ana
'Svijet u mojim očima: tradicije naroda svijeta'

Evroazijski ekonomski forum 2021. održaće se u oktobru u kineskom gradu Ksi an-u. Forum predstavlja međunarodni događaj za širi evroazijski region a organizuje se u okviru Šangajske organizacije za saradnju, pružajući važnu platformu za promociju razmjene i saradnje među evroazijskim zemljama.
Kako bi iskoristili priliku za promociju pobratimskih gradova Ksi an-a povećali međusobno razumijevanje među njihovim građanima, posebno stimulišući interesovanje mladih za razmjenu i uzajamno učenje o različitim civilizacijama i kulturama, grad Ksi an planira da u okviru ovog događaja održi izložbu pod nazivom „Svijet u mojim očima: tradicije nacija svijeta - Mladi pobratimskih gradova Ksi-ana.''
U slučaju zainteresovanosti slike se mogu dostaviti prije 31. avgusta u elektronskoj formi Kancelariji za međunarodnu saradnju Opštine Kotor na na imejl adresu jelena.stjepcevic@kotor.me.
Izlagači mogu biti djeca i mladi iz Kotora od 9 do 15 godina. Sadržaj rada treba da uključuje, ali se ne ograničava na tradicionalne festivale, nacionalne običaje, ples i gastronomiju.
Tehnike mogu uključivati, ali se ne ograničavaju na pastelne boje, crteže drvenim bojama, akvarel, gvaš, ulje na platnu, tuš, crteže ugljem itd.
Papir za crtanje treba da odgovara A3 veličini. Gotovu sliku potrebno je skenirati ili fotografirati u visokoj rezoluciji u JPEG (JPG) formatu sa ne manje od 2000 * 3000 piksela.