header image

JOKIĆ NA SJEDNICI SO: NIKO NEĆE PRIVATIZOVATI NI JEDNU GRANU DRUŠTVENOG ŽIVOTA KOTORA

23.12.2021.
blog image
“Ne znam ko će narednog ljeta biti gradonačelnik Kotora, ali znam da će ko god bude, otvarati i Kotorski festival pozorišta za djecu i Don Brankove dane muzike" 
 
Znajući da je Državna izborna komisija konačno dobila predsjednika, te da je ista mogla zasijedati i punovažno odlučivati, informisao sam kod DIK-a, ali i kod Opštinske izborne komisije o statusu predmeta, kako ne bismo dovodili u pitanje legitimitet ove skupštine. Od strane oba tijela sam upoznat sa time da je za danas popodne zakazana sjednica OIK-a, na kojoj će se postupiti po odluci Državne izborne komisije. Dakle, ne postoji nikakva pravna smetnja da nastavimo sa sjednicom. Sa predstavnicima opozicije nismo imali dogovor oko držanja kvoruma. Mislim da je sazrelo vrijeme da unutar vladajuće većine i ukupne kotorske javnosti ostavimo ono što su izgovori. Ono što je danas iznijeto od strane dijela odbornika vladajuće većine predstavlja lijep formalni izgovor za napuštanje današnjeg zasijedanja i ništa drugo. I na prošlom zasijedanju smo imali sličnu problematiku. Današnje napuštanje sjednice predstavlja pokušaj da se na ovaj način napravi dodatni pritisak na mene i vladajuću većinu da se popusti u stvarima u kojima se ne može popustiti. 
Ne znam ko će narednog ljeta biti gradonačelnik Kotora, ali znam da će ko god bude, otvarati i Kotorski festival pozorišta za djecu i Don Brankove dane muzike.
Poručujem da po cijenu nove prekompozicije vlasti, dok sam na mjestu gradonačelnika, niko, bez obzira iz koje partije dolazi, neće privatizovati nijednu granu društvenog života grada. Kotor i njegov društveni i kulturni život znače mnogo više od opstanka bilo koje vlasti u ovom gradu. Pozivam sve odbornike i cjelokupnu javnost da razmisle da li će na prvo mjesto staviti opšte interese grada ili partijske.
 
 
Predsjednik Opštine Kotor
Vladimir Jokić