header image

ODRŽANA PREZENTACIJA HOLANDSKE KOMPANIJE DAMEN NA TEMU POMORSKOG LINIJSKOG PREVOZA

05.11.2021.
blog image
U Opštini Tivat danas je održan sastanak između predstavnika bokeljskih opština, Ministarstva kapitalnih investicija i holandske kompanije Damen, na temu mogućnosti organizovanja pomorskog međugradskog linijskog prevoza u Bokokotorskom zalivu.
Prezentaciju potencijalnog projekta održao je Peter Robert, direktor za razvoj novih biznisa u kompaniji Damen, a sastanku je prisustvovao i Ambasador Kraljevine Holandije za Srbiju i Crnu Goru, Nj.E. Joost Reintjes. Iz Ministarstva kapitalnih investicija sastanku su prisustvovali ministar Mladen Bojanić i državni sekretar Zoran Radunović, dok su ispred bokeljskih opština bili prisutni predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, kao i potpredsjednik Opštine Kotor Siniša Kovačević.
Državnim i lokalnim zvaničnicima tom prilikom predstavljeni su rezultati studije, izrađene u prethodnom periodu, o prednostima i isplativosti ovakvog projekta u Boki, a raspravljano je i o postojećim infrastrukturnim i zakonskim ograničenjima u toj oblasti, te o mogućim načinima prevazilaženja tih ograničenja. Nakon razmjene stavova, dogovoreno je da se razgovori o ovom projektu između sve tri strane nastave u narednom periodu.
Pored prezentacije, na radnom stolu su se našle i druge teme, poput postojećih problema u saobraćajnoj infrastrukturi na primorju, zakonskih regulativa u pojasu morskog dobra i planiranih kapitalnih projekata na području Boke u narednom periodu.