Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

POTPISAN MEMORANDUM O PRIJATELJSKOJ RAZMJENI I SARADNJI SA REGIJOM DOLJ

29.04.2022.
POTPISAN MEMORANDUM O PRIJATELJSKOJ RAZMJENI I SARADNJI SA REGIJOM DOLJ
Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić sa saradnicima juče je ugostio delegaciju regije Dolj iz Rumunije, koja sa više od 700.000 stanovnika čini jedan od glavnih centara Rumunije, sa glavnim gradom – Krajova.
Predsjednik Jokić i predsjednik Regionalnog Savjeta Dolj, Dorin-Cosmin Vasile, potpisali su Memorandum o prijateljskoj razmjeni i saradnji koji podrazumijeva promovisanje razumijevanja i prijateljstva između rumunskog i crnogorskog naroda kao i učvršćivanje i razvijanje prijateljske razmjene između ove dvije oblasti.
Predsjednik Jokić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma i naglasio da veliki potencijali leže u industriji rumunske regije.
"Zadovoljan sam zbog činjenice da su tako velike regije prepoznale Kotor kao značajan centar i mjesto gdje se mogu razmijeniti znanja i sve ono što u budućnosti može doprinijeti razvoju kako Kotora, tako i regije Dolj", kazao je Jokić.
On je naglasio da postoji spremnost da se razgovara o direktnoj liniji između Krajove i Tivta, što će značajno uticati i na turizam u Kotoru.
"Takođe, istaknuta je i ovorenost Dolja da pomogne Kotoru u pogledu privlačenja evropskih fondova, posebno imajući u vidu da su u Rumuniji prepoznati kao jedna od regija koja privlači najveći broj strukturalnih fondova EU, u iznosu od nekoliko stotina miliona eura. Tu takođe postoji mogućnost razmjene na kulturnom i svakom drugom planu. Iskreno se nadam i vjerujem da će ova saradnja u budućnosti donijeti plodove za obje strane", poručio je Jokić.
Predsjednik Regionalnog Savjeta Dolj, Dorin-Cosmin Vasile je istako veliko zadovoljstvo zbog posjete Kotoru i naveo da vjeruje u uspostavljanje uspješne saradnje.
"Velika mi je čast da budem u vašem gradu i nadam se da ćemo, počevši od danas, uspješno sarađivati u mnogim oblastima. Uspostavljanje avio-linije Krajova -Tivat, bi značilo i brojne druge povoljnosti. A mogućnost saradnje postoji u oblasti agrokulture, administrativnih oblasti, kulture", kazao je Dorin.