header image

PRIJEM AMBASADORA SLOVENIJE KOD PREDSJEDNIKA OPŠTINE KOTOR

16.07.2021.
blog image

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadora Slovenije u Crnoj Gori, Gregora Preskera.
Tokom razgovora su spomenuli dugogodišnje dobre odnose između Slovenije i Crne Gore i izrazili uvjerenje da će se isti nastaviti i u budućnosti.
“Drago mi je što je KotorArt bio povod i prilika da se sretnemo i razmijenimo mišljenja o kulturi i tradiciji koja spaja naše dvije države, posebno iz razloga postojanja zajednice Slovenaca u Kotoru i Crnoj Gori” – kazao je Presker.
On je iskazao zadovoljstvo brojem turista koje je sreo obilazeći Kotor jer kako kaže “prošlogodišnja slika Kotora, posebno ako se uzme u obzir da je to grad koji počiva na turizmu, nije bila nimalo prijatna”.
Presker i Jokić su izrazili interesovanje za saradnju u privredi između Slovenije i Crne Gore, te su razmatrali i mogućnosti organizovanja kulturnih događaja i manifestacija.
Predsjednik Jokić je izrazio zadovoljstvo što su se susreli i kazao da mu je izuzetna čast što dobri i prijateljski odnosi sa Slovenijom mogu rezultirati saradnjom u više oblasti u narednom periodu.

 

Kabinet predsjednika Opštine Kotor
Vladimira Jokića