header image

AKCIONI DAN

02.10.2021.
blog image
Opština Kotor učestvovala je u projektu pod nazivom "Akcioni dan" koju realizuje Unija srednjoškolaca Crne Gore, a kojim je kao aktivnost predviđen radni angažman određenog broja srednjoškolaca/ki tokom jednog radnog dana. Cilj ove aktivnosti, čija je realizacija bila zakazana za 01. oktobar, bio je upoznavanje srednjoškolaca/ki sa načinom poslovanja Opštine kroz praktičan rad.
 
Srednjoškolcima/kama iz Kotora bilo je na raspolaganju 27 mjesta u okviru lokalne samouprave i institucija čiji je osnivač Opština, a 12 prijavljenih učenika/ca za svoj radni dan odabralo je Kabinet predsjednika Opštine, Skupštinu opštine Kotor, Kabinet potpredsjednika Opštine, Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj, JU Kulturni centar "Nikola Đurković", kao i OJU "Muzeji" Kotor.
 
Kako je projektom predviđeno, učenici/e koji/e su učestvovali/e, obezbijedili/e su dnevnice od po 10 eura i time prikupili/e sredstva za finansiranje projekata učeničkih parlamenata svojih škola.