Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

COCA-COLA PODRŠKA MLADIMA & EYCA KARAVAN ZNANJA NAJAVLJUJU RADIONICU ZA MLADE U KOTORU

09.05.2024.
COCA-COLA PODRŠKA MLADIMA & EYCA KARAVAN ZNANJA NAJAVLJUJU RADIONICU ZA MLADE U KOTORU

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor poziva sve mlade ljude da prisustvuju besplatnoj edukativnoj radionici pod nazivom Promocija društvenog preduzetništva kao nove biznis grane” koja se organizuje u okviru saradnje Opštine i NVO Centar za omladinsku edukaciju na projektu Evropske omladinske kartice (EYCA). 

Radionica je dio Coca-Cola podrška mladima & EYCA karavana znanja, partnerstva između jednog od najvećih programa neformalne edukacije u Crnoj Gori – Coca-Cola podrška mladima i međunarodnog društveno-odgovornog programa Evropska omladinska kartica (EYCA), koje već drugu godinu zaredom ima cilj da, kroz potpuno besplatan edukativni sadržaj, osnaže mlade ljude u građenju karijernog puta i sticanju dodatnih vještina.

Radionicu će voditi Uroš Bulatović, izvršni direktor Unije mladih preduzetnika Crne Gore. Mladi će ovom prilikom od njega moći da čuju šta je to društveno preduzetništvo, koliko je ono zastupljeno među (mladim) preduzetnicima u Crnoj Gori danas i koja je dalja perspektiva za razvoj ove grane preduzetništva. Takođe, prisutne će upoznati sa nekim od najuspješnijih društveno-odgovornih preduzeća.

Radionica će se održati u petak, 17. maja u 12h u Srednjoj pomorskoj školi u Kotoru.   

Projekat Evropska omladinska kartica (EYCA) realizuje se u partnerstvu NVO Centar za omladinsku edukaciju i Ministarstva sporta i mladih, a uz podršku i aktivno učešće Opštine Kotor, koja na godišnjem nivou obezbjeđuje besplatnu distribuciju EYCA kartica za sve mlade na teritoriji lokalne samoprave, kao i realizaciju programa neformalne edukacije u cilju jačanja vještina mladih.

Coca-Cola podrška mladima je inicijativa koju od 2017. godine realizuje kompanija Coca-Cola HBC Crna Gora, sa ciljem da nezaposlenim mladim ljudima pruži znanja i vještine neophodne za tržište rada, a koji se ne stiču kroz formalno obrazovanje. Program se realizuje na teritoriji cijele Crne Gore, kroz različite formate - radionice i predavanja, uživo ili online, a sva predavanja besplatna su za mlade i dostupna na online platformi. Osim u Crnoj Gori, ovaj program realuzuje se u svih 29 drugih zemalja na 3 kontinenta gdje posluje Coca-Cola HBC.