header image

ODRŽANA RADIONICA ORGANIZOVANJE VOLONTERSKIH DOGAĐAJA U ZAJEDNICI

29.07.2020.

U Galeriji solidarnosti održana je radionica neformalnog obrazovanja, na temu “Organizovanje volonterskih događaja u zajednici”. Radionicu je organizovao Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnostiOpštine Kotor u saradnji sa Savjetom za mlade, a predavač je bio Tomislav Žegura, omladinski radnik, treneri projektni menadžer sa više od 15 godina iskustva u radusa mladima, i na različitim projektima.

Prva radionica neformalnog obrazovanja održana je 23. juna, a tema je bila “Uloga i značaj neformalnog obrazovanja“. Planirano je da se na sljedećim radionicama obrade teme vezane za:

- Javno zastupanje kod donosioca odluka

- Povezivanje neprofitnih projekata i biznis sektora

- Samodrživost projekata na duže staze

- Socijalno preduzetništvo

Radionice na temu neformalnog obrazovanja su jedna od mnogobrojnih aktivnosti propisanih Lokalnim akcionom planom za mlade opštine Kotor, razvojnim dokumentom koji se zasniva na analizi aktuelnog stanja kroz sagledavanje prioritetnih problema mladih, analizi postojećih strategija, te sagledavanje načina za prevazilaženje aktuelne situacije kroz kreiranje plana akcije.

Uz poštovanje mjera Vlade Crne Gore i NKT-a održala se još jedna obuka neformalnog obrazovanja, za koju su mladi pokazali veliko interesovanje. Učesnici su bili veoma aktivni u toku radionice, što joj je dalo još značajniju vrijednost.