Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

POZIV MLADIMA: PRIJAVI SE ZA IV MEĐUNARODNI EYCA EDUCO CAMP

09.07.2024.
POZIV MLADIMA: PRIJAVI SE ZA IV MEĐUNARODNI EYCA EDUCO CAMP

Podgorica (09.07.2024.) - Od danas je zvanično otvoren javni poziv za prijavu učesnika/ca na IV izdanje međunarodnog EYCA Educo Camp-a, koji će okupiti 30 mladih ljudi iz Crne Gore i regiona u periodu od 12-14. avgusta u Mojkovcu (Imanje Rakočević). Događaj je namijenjen mladima uzrasta od 18 do 25 godina koji žele da, kroz niz radionica, panel diskusija i predavanja eminentnih profesionalaca, unaprijede svoje znanje i vještine i provedu 2 dana u druženju i povezivanju sa vršnjacima.

Događaj se organizuje povodom Međunarodnog dana mladih 12. avgusta i tim povodom, kamp će početi panel diskusijom “Šta je mladima zaista važno?” u okviru kog će učešće uzeti predstavnici Ministarstva sporta i mladih, kao i predstavnici domaćih i međunarodnih organizacija i omladinski aktivisti. U toku dva dana, u bogatom interaktivnom programu, predavači će sa mladima raditi na sticanju novih znanja i razvijanju praktičnih vještina iz oblasti finansijske pismenosti, omladinske participacije, održivog razvoja, digitalne pismenosti, društvenog preduzetništva, mobilnosti mladih i drugih, a biće upriličene i projekcije filmova, kvizovi znanja sa nagradama za pobjednike i neformalna druženja u prirodi.

Ovaj događaj organizuje projektni tim NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Opštine Mojkovac.

Zainteresovani se mogu prijaviti do nedelje, 28. jula do 23:59, popunjavanjem jednostavnog formulara na linku: https://forms.gle/UjrTZ9Gv2HotVaeL8 , a odabrani učesnici će biti direktno kontaktirani putem mejla u ponedeljak 29. jula. Sve logističke troškove događaja (prevoz, ishrana i smještaj) snose organizatori. Detaljna agenda događaja biće komunicirana na sajtu omladinskakartica.me i na EYCA nalozima na mrežama Facebook i Instagram.

Evropska omladinska kartica (EYCA) je jedina zvanična i besplatna benefit kartica, podržana od strane Ministarstva sporta i mladih, koja u Crnoj Gori omogućava svim crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13-29 godina da koriste preko 250 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta u čitavoj Evropi. Projekat u Crnoj Gori sprovodi NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih u ime Vlade Crne Gore.

Kontakt za medije:

Ana Vukčević
ana@nvocoe.me
069 649 999