header image

SAOPŠTENJE - UNAPRIJEĐENJE ZDRAVLJA ROMSKE I EGIPĆANSKE POPULACIJE

25.09.2021.
blog image

Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti, RE populaciju i rodnu ravnopravnost je dana 24. 09. 2021. godine  u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore, Unicefom i Crvenim krstom u okviru  projekta " Unaprijeđenje  zdravlja romske i egipćanske populacije kroz socijalnu inkluziju i zdravstvenu edukaciju “ organizovala prvu radionicu  iz ciklusa radionica namijenenih ovoj populaciji.

Radionica je organizovana u press sali Kulturnog centra na temu: Ishrana, bezbjedna hrana kao osnova za rani dječiji razvoj” . Kroz prezentaciju prisutnima se predstavio značaj i uticaj zdrave ishrane i higijene na zdravlje kako djece tako i odraslih.

Predavač na ovoj radionici je bila dr  Enisa Kujundžić , a organizacionu i tehničku podršku su joj pružale predstavnice Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor Snežana Stevović Janković, Milica Tomović i Slađana Mijanović.    Organizatori su za učesnike pripremili poklon pakete sa sredstvima za ličnu i porodičnu higijenu, a sve sa ciljem podizanja svijesti o načinima očuvanja svog zdravlja.