header image

ULOGA I ZNAČAJ NEFORMALNOG OBRAZOVANJA

24.06.2020.
blog image

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor je u saradnji sa Savjetom za mlade, organizovao radionicu pod nazivom “Uloga i značaj neformalnog obrazovanja”. Navedena aktivnost je propisana Lokalnim akcionom planom za mlade Opštine Kotor, a odnosi se na unaprjeđenje programa za promociju neformalnog obrazovanja. Radionica se održala u Galeriji solidarnosti u utorak 23.06.2020. godine, sa početkom u 10h, a predavač je bio Tomislav Žegura, omladinski radnik, trener i projektni menadžer sa više od 15 godina iskustva u radu sa mladima, i na različitim projektima (omladinski rad, mediji, produkcija scenskih festivala, kultura).

Razgovaralo se o tome što zapravo predstavlja neformalno obrazovanje, koliko je ono zaista važno u životu ne samo mladih već i odraslih, te da ono predstavlja cjeloživotni proces o kojem ljudi uče kroz svakodnevna iskustva izvan formalnog obrazovanja.

Radionici su prisustvovale predstavnice Savjeta za mlade Ivana Milić (Gimnazija Kotor), Dejana Vujković (volonterka), Patricija Pobrić (NVO Naša akcija) i Kristina Sestak (Kancelarija za prevenciju narkomanije, rodnu ravnopravnost i RE populaciju), predstavnica Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Madalena Martinović i volonteri/ke Brajan Martić, Milica Ružić, Milo Popović, Andrea Krivokapić, Milivoj Radulović, Jelena Petrović, Slavo Boživić, Sofija Knežević i Filip Drobnjak.

Navedena radionica je prva od pet na temu neformalnog obrazovanja koje su planirane za ovu godinu, a sljedeća će se održati u julu mjesecu.

Izvor: Radio Kotor