header image

USKORO OTVARANJE OMLADINSKOG KLUBA KOTOR

31.07.2020.

Lokalnim akcionim planom za mlade opštine Kotor planirano je otvaranje omladinskog kluba za 2020.godinu. S tim u vezi Savjet Kulturnog centra "Nikola Đurković" Kotor, dao je saglasnost da na privremeno upravljanje i korišćenje, bez naknade Ministarstvu sporta i mladih, da poslovni prostor površine 135 m2, na period od 2 (dvije) godine, za potrebe obrazovanja Omladinskog servisa.

Skupština Opštine Kotor je 30.aprila, 2020 godine donjela Odluku o davanju saglasnosti za davanje na privremeno upravljanje i korišćenje poslovnog prostora koji se nalazi u objektu JU KC “Nikola Đurković” Kotor Ministarstvu sporta i mladih Crne Gore, a Ministarstvo je uvrstilo Opštinu Kotor u plan za rekonstrukciju i opremanje omladinskih klubova za 2020. godinu.

Nakon objavljivanja gore pomenute Odluke u Službenom listu, Ministarstvo sporta i mladih je raspisalo postupak javne nabavke, a prije nekoliko dana započeta je rekonstrukcija omladisnkog servisa.

Predstavnici Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti obišli su budući prostor omladinskog kluba, a od izvođača su dobili informacije da je započeta adaptacija te da su napravljeni pregradni gipsani zidovi i da su postavljene pločice u sanitarnim prostorijama. Prostor je okrečen i upravo se postavlja brodski pod. Završetak radova je planiran krajem avgusta mjeseca.

Podsjetimo, omladinski klub je prostor namijenjen mladima u kojem oni stiču znanje, vještine i iskustva koji doprinose njihovom ličnom, profesionalnom i društvenom razvoju. U omladinskom klubu sprovode se različite aktivnosti koje odgovaraju na potrebe i interesovanja mladih, a zasnivaju se na principima i metodama neformalnog obrazovanja i učešću mladih u njihovom osmišljavanju i sprovođenju. Ovi programi su obrazovnog karaktera i imaju jasno definisane specifične ciljeve koji doprinose ličnom razvoju mladih i njihovih životnih vještina i njihovom većem učešću u životu zajednice i građanskom aktivizmu.