header image

ODLUKA - DRVENE BARKE

13.10.2022.

Odlukom o budžetu Opštine Kotor za 2022. god. su opredijeljena sredstva za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki. Na osnovu člana 4,  Pravilnika  o kriterijumima za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor broj 01-018/22-15810 od 12.09.2022. godine, Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj raspisao je Javni poziv za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor u 2022. godini.

Shodno Pravilniku, Komisija za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor je na sjednici održanoj 12.10.2022. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor (u prilogu).

Očekujemo da će podrška za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki pomoći vlasnicima autentičnih plovila da se zaustavi smanjivanje fonda drvenih barki koje predstavljaju vrijednu kulturnu baštinu ovog podneblja, kao i da se unaprijedi i sam zanat izgradnje i održavanja istih.