header image

ZAVRŠEN PROJEKAT “PODRŠKA RAZVOJU ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA“

07.04.2022.
blog image

31. marta 2022. godine uspješno je završen projekat „Podrška razvoju ženskog preduzetništva: osnaživanje nezaposlenih žena za preduzetništvo“ koji je Opština Kotor putem Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ Kotor) sprovela u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (MOR) a u okviru programske scheme „World of Work in Montenegro: Paving the Road to Recovery“, finansirane od strane Fonda za dobro upravljanje i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Opštine Kotor koje čine partnerske organizacije: Opština Kotor, Zavod za zapošljavanje – Biro rada Kotor, Fakultet za turizam i hotelijerstvo, kompanija Expo Commerce, Udruženje Agencija za posredovanje pri zapošljavanju pomoraca Crne Gore i Udruženje hotelijera Kotor, je u prethodna 3 mjeseca sprovodilo intervenciju „Osnaživanje nezaposlenih žena za preduzetništvo“.

U sklopu intervencije održana je petodnevna obuka za razvoj preduzetničkih vještina  po GET Ahead metodlogiji za nezaposlene žene sa teritorije opštine Kotor.

Nakon uspješno završene obuke polaznice su svoje biznis ideje pretočile u biznis planove i aplicirale za grant.  

Ugovori su zaključeni  sa pet dobitnica grant sredstava.  

Raspodjeljena sredstva su u ukupnom iznosu 29,271.40 eura.

Opština Kotor, Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj u saradnji sa LPZ Opštine Kotor, nastaviće aktivnosti usmjerene na zapošljavanje i kreiranje boljih uslova na tržištu rada u našoj opštini.