header image

Ambasador Republike Estonije u posjeti Opštini Kotor

25.09.2013.
blog image

Predsjednica Opštine Kotor, Marija Ćatović, primila je ambasadora Republike Estonije za Crnu Goru, Artija Hilpusa, kome je ovo druga posjeta gradu Kotoru. Njegova ekselencija g-din Hilpus je bio naročito zainteresovan za privredne grane i za najznačajnije djelatnosti ljudi u opštini Kotor.

"Turisti iz Estonije koji bi posjetili Kotor, imali bi priliku da pored njene prirodne ljepote vide i mnoge kulturno-istorijske spomenike. Istakao bih takođe poseban kvalitet i ukus Vaše mediteranske hrane, te izuzetna vina i njihovu mogućnost izvoza na inostrano tržište. S obzirom da je ekonomija Estonije stabilna, postoje odlični preduslovi za uspješnu privrednu saradnju i u tom cilju očekujem ponovne susrete," istakao je g-din Hilpus.
"U Kotoru su naročito razvijeni turizam i pomorstvo, kao ključne privredne grane. Uspješna je i proizvodnja kliznih ležajeva u fabrici "Daido metal", koja je u japanskom vlasništvu, trgovina nafte i naftnih derivata u vlasništvu grčke kompanije, kao i tradicionalna proizvodnja maslinovog ulja i proizvodnja vina", između ostalog je istakla predsjednica Ćatović, govoreći o privredi.