Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

BACAR - ZAVRŠNA KONFERENCIJA

22.11.2019.
BACAR - ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Projekat "BACAR – Bolji pristup rastu, klasteri i konkurentnost umrežavanje u regionu" omogućava privlačenje više sredstava iz predpristupnih fondova, bolju povezanost regiona, otvaranje novih radnih mjesta i razvoj privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća, ocijenio je predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović.

Završna konferencija projekta finansiranog iz IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. godina, održana je danas u press sali Kulturnog centra "Nikola Đurković" Kotor, a tom prilikom predstavljeni su najbitniji rezultati projekta koji je Opština Kotor, u svojstvu vodećeg partnera sprovodila sa crnogorskim i prekograničnim partnerima: Privrednom komorom Crne Gore, Javnom institucijom RERA SD za razvoj Splitsko-dalmatinskog okruga, Ministarstvom privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona i Privrednom komorom Republike Srpske - Područnom privrednom komorom Trebinje.

Aprcović je rekao da projekat treba da služi svima na čast jer će se u narednom periodu, upravo kroz ovakav vid prekograničmne saradnje, privući puno više sredstava nego do sada.

"Biće nam omogućena i bolja povezanost cijelog regiona i da kroz razmjenu iskustava dođemo do pravih rješenja u određenim oblastima. Ovo je izuzetno vrijedan projekat od preko million EUR. Inače, predpristupni fondovi prekogranične saradnje imaju velike količine novca i samo od kvaliteta našeg znanja, kvantuma našeg razumijevanja i saradnje, možemo doći do nečega što će svim opštinama i državama učesnicama omogućiti da ostvare određene benefite", kazao je Aprcović.

Otvarajući danas sa predstavnicima Kancelarije za evropske integracije o završnu konferenciju projekta "Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost-umrežavanje u Jadranskom regionu - BACAR", naznačio je da je jedan od ključnih prioriteta Opštine Kotor saradnja sa privatnim sektrom - malim i srednjim preduzećima.