header image

DELEGACIJA AMBASADE AUSTRALIJE U POSJETI OPŠTINI KOTOR

05.04.2019.
blog image

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić sa saradnicima primio je juce Zamjenika Ambasadora Australije u Srbiji Liang Zenga koji boravi u prvoj posjeti Crnoj Gori. Sastanku su takođe prisustvovale Druga sekretarka i Vice konzulka gospođa Elena Gianquitto i konzularna službenica Biljana Bižić.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić upoznao je članove delegacije sa radom lokalne samouprave i razvojnim ciljevima Opštine Kotor, posebno istakavši značaj statusa Kotora na listi UNESCO i upoznao goste sa njegovom bogatom istorijom i najznačajnijim kulturnim manifestacijama. Osvrnuvši se na brojne aktvnosti Opštine Kotor na polju međunarodne saradnje, u srdačnom i otvorenom razgovoru, predsjednik Jokić je izrazio spremnost za uspostavljanje saradnje sa australijskim gradovima na brojnim poljima.

Zamjenik ambasadora Australije Zeng ovom prilikom je istakao da je Kotor iz perspektive vlade Australije jako značajna destinacija s obzirom na činjenicu da ga u ljetnjim mjesecima posjeti oko 3000 turista iz Australije, izrazivši impresioniranost kvalitetom usluga na polju kruzing turizma u Kotoru kao i brojem turista koji na ovaj način posjećuju grad. On je takođe istakao da se jako raduje susretu sa djecom iz Kotora uoči kojeg je upriličen jucerasnji prijem, koja u okviru takmičenja 'Crna Gora u ritmu Evrope' izvode australijsku pjesmu. Prema njegovim riječima, upravo ovakve manifestacije jačaju veze među narodima i da su prilike za uspostavljanje jačih veza i konkretnije saradnje sa Australijom brojne, izrazivši zainteresovanost za posjetu Kotoru za vrijeme najvećih kulturnih manifestacija po kojima je Kotor prepoznat.