Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

KOTOR WINTER FEST ZA POTPUNI DOŽIVLJAJ ZIME OD 1. DECEMBRA DO 3. FEBRUARA  

09.11.2023.
KOTOR WINTER FEST ZA POTPUNI DOŽIVLJAJ ZIME OD 1. DECEMBRA DO 3. FEBRUARA  

Dočekajmo zajedno magiju vremena u kojem se susreću dvije godine! Posjetite Kotor, gdje istorija srijeće budućnost. Očekuju vas nezaboravne noći Kotorskih zimskih fešti! JEDAN GRAD • TRI PRAZNIKA • ČETIRI TRGA • 22 UČESNIKA • 65 DANA • POTPUNO NOVI DOŽIVLJAJ ZIME • Vidimo se u Kotoru!

Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor predstavljaju Kotorske zimske fešte (Kotor Winter Fest), višemjesečnu manifestaciju koja od 1. decembra 2023. do 3. februara 2024. godine objedinjuje novoosmišljena i tradicionalna dešavanja, koja su se prethodnih godina održavala u Kotoru povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Među njima su manifestacija Od Božića do Božića, koncerti, dječiji bazari, papalade, te mnogi drugi događaji za sve starosne dobi.   

Nakon što prvog dana decembra gradonačelnik svečano upali prazničnu rasvjetu, kotorska riva će postati bajkoliki prostor okupljanja a čitav grad mjesto susretanja i praznovanja. Tokom 65 dana koji će uslijediti, na kotorskim trgovima i kotorskoj rivi gostovaće 22 učesnika iz države i regiona. Kotorske zimske fešte čiji je simbol Dobrotska čipka, nematerijalno kulturno nasljeđe Kotora i Crne Gore, prva je manifestacija ove vrste koja u sebi objedinjuje obilježavanje svih praznika tokom posljednjeg i prvog mjeseca odlazeće, odnosno nastupajuće godine. Nastala je u želji da poveže tradiciju sa duhom vremena i naznakama budućnosti. Baš kao što sljeduje Kotoru, gradu pod zaštitom Uneska.

Koncertni maraton otvaramo u petak, 1. decembra na Gradskoj rivi koncertom mlade regionalne zvijezde, kantautorke Stele Rade. Već sljedećeg vikenda, u subotu, 9. decembra na istom mjestu za dobru svirku pobrinuće se bend iz Podgorice Senkina đeca. Muzičarka Jelena Zvicer nastupiće u subotu, 16. decembra.   

Koncertom Gradske muzike Kotor tradicionalno će u subotu, 23. decembra biti otvorena manifestacija Od Božića do Božića. Na Gradskoj rivi nastupiće i crnogorski muzički sastav Kukavice.

Sjutradan (24. 12), kao što ste navikli, ispred gradskih vrata očekuju nas priganice koje će pripremati vrijedne kotorske domaćice. Istog dana u Gimnaziji Kotor biće održan Novogodišnji šahovski turnir za mlade Kotor 2023.

Božić slavimo na Trgu od oružja. U ponedjeljak, 25. decembra nastupiće bend Crveno i crno i fantastični Neno Belan & Fiumens.

Sretno dijete, sretan grad – moto je Novogodišnjeg dječjeg bazara koji će biti održan na Gradskoj rivi u četvrtak, 28. decembra uz nastup dječijeg hora “Savo Ilić”. Djeda Mraz, Mrazice i vilenjaci kreću na čarobno putovanje u subotu, 30. decembra, a prva posjeta u okviru Bajke za nazdravlje biće porodilištu i dječijem odjeljenju Opšte bolnice Kotor.

Centralna manifestacija Čekajući Djeda Mraza uz koncert Tijane Dapčević i Zoe Kida, te dječijeg hora SPD „Jedinstvo“ 1839. Kotor biće održana na Trgu od oružja 30. decembra u podne.   

Na istom mjestu u večernjim satima, prvi put u Crnoj Gori na otvorenoj sceni nastupa sjajni Aleksandar Sofronijević sa orkestrom.

Najluđu noć dočekujemo na Trgu od oružja.  Atmosferu ce zagrijati energicna grupa Toć, a u Novu godinu će nas uvesti koncert najvece regionalne pop dive Severine.

Prve večeri Nove godine nastupiće jedan i jedini – Dino Merlin, koji će građanima i posjetiocima Kotora prirediti veličanstvenu noć, prvi put na otvorenom. U koncertni spektakl muzičkog čarobnjaka te večeri će nas uvesti kotorski bend The grupa.

Novogodišnja tombola Doživjeti stotu održava se i ove godine u JU Dom starih “Grabovac” u Risnu u srijedu, 3. januara. Koncert SPD „Jedinstvo” 1839. Kotor biće održan u Crkvi Svetog Nikole u četvrtak, 4. januara. Sjutradan se ispred Gradske kafane Dojmi održava Novogodišnja tombola, a u subotu, 6. januara na Gradskoj rivi služimo priganice. Nastupiće crnogorska pjevačica Nina Žižić.

Božić proslavljamo na Trgu od oružja u nedjelju, 7. januara. Nastupaju VIS Tetra i YU Grupa.   

Manifestacija Papalada ala maka održava se ove godine na Gradskoj rivi u ponedjeljak, 8. januara. Mali Božić ili Pravoslavnu novu godinu proslavljamo uz Gocu Tržan u subotu, 13. januara na Gradskoj rivi.

Na istom mjestu sljedećeg vikenda, u subotu, 20. januara goste će zabavljati Mila Nikić, a u subotu, 27. januara energični ansambl Toć pobrinuće se za dobru atmosferu i zagrijanu noć.

Manifestaciju Kotor Winter Fest završavamo u subotu, 3. februara. Na Gradskoj rivi nastupiće muzičar Adi Šoše, široj publici poznat po nastupu u srpskom bendu Miligram.  

Opština Kotor i TO Kotor potrudile su se za nezaboravne trenutke u Kotoru uz bogat program i za potpuni doživljaj zime.

Svi programi su besplatni.

Dobro došli!

(Kancelarija za komunikacije i PR Opštine Kotor)