header image

MEĐUNARODNI DAN MLADIH

10.08.2020.
blog image
Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor obilježiće Međunarodni dan mladih − 12. avgust bogatim programom koji će se realizovati u periodu od 10. do 16. avgusta. Uplanu je da bude organizovano 10 muzičkih programa, 3 predavanja, 1 književni i 1 likovni pogram.
Dan mladih se u svijetu obilježava od 2000. godine sa ciljem da se skrene pažnja na probleme, kulturna i pravna pitanja mladih koji su, upravo, nosioci kreativnih i inovativnih ideja u svojoj zajednici. Kotor se već prve godine uključio u obilježavanje Dana mladih a ove godine, s obzirom na situaciju pandemije izazvane Covidom19, posebna pažnja biće usmjerena i na polažaj i probleme mladih u datoj situaciji.
Navedene aktivnosti organizuju se u saradnji sa: JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor/Gradskom bibliotekom i čitaonicom, Savjetom za mlade Opštine Kotor, VPK “Primorac” − Kotor, NVO Centar za omladinsku edukaciju, NVO Koltrina, NVO CAZAS i Gimnazijom Kotor.
Muzički i likovni programi se organizuju kroz projekat “Otvoreni kotorski trgovi” i predstavljaju poklon mladima od strane umjetnika našeg grada i Sekretarijata.
U okviru muzičkog dijela programa, večeras od 19h na Rivi nastupa "Somos cubanos". U utorak, 11. avgusta na Pjaci od muzeja u 20 sati Parapet trio, a 12. avgusta prisutne će od 9 sati na Škaljarskoj pjaci zabavljati Klapa Incanto & VIS Škuribanda. Istog dana od 21 sat, Accoustic jukebox će nastupiti na Pjaci od brašna.