header image

ODRŽAN KONCERT GITARISTKINJE NAĐE JANKOVIĆ

31.12.2019.
blog image
U Koncertnoj dvorani crkve Svetog Duha u Kotoru, prošle večeri je održan koncert  mlade gitaristkinje Nađe Janković koja studira na Pibodi Institutu - Džon Hopkins Univerziteta u Baltimoru (SAD). 
Ovo je bio njen prvi nastup u rodnom gradu nakon odlaska na studije. Nađa se na početku večeri zahvalila predsjedniku Opštine Kotor Željku Aprcoviću na organizaciji i mogućnosti da svira pred svojom publikom. Svojom virtuoznošću, izborom kompozicija, tehničkim umijećem i iznad svega muzikalnošću i emocijom, Nađa je potvrdila svoju visoku pozicioniranost u gitarističkom svijetu, gdje je mlada umjetnica  prepoznata kao nosilac više od 30 prvih međunarodnih nagrada i priznanja. 
 
Pored svog umijeća ona je napravila toplu atmosferu najavom svake kompozicije što je dalo posebnu čar još jednom uspješnom koncertu.
 
Prisutne je na početku večeri pozdravila sekretarka za kulturu Opštine Kotor, Marina Dulović koja se podsjetila na Nađine prve muzičke korake, talenat koji je uočen na prvom njenom nastupu, kao i veliki trud i odricanja, koji su je doveli do Baltimora i klase čuvenog profesora i gitariste svjetskog glasa, Manuela Barueka. 
 
,, Kotor je jedinstven grad koji se prepoznavao i nekada i sada po kulturi i pravim vrijednostima zahvaljujući ovakvim talentima, ustanovama i pojedincima koji kreiraju kulturnu politiku,  što će vjerujem i u budućnosti biti slučaj."
 
Direktorica Muzičke škole ,,Vida Matjan" Jelena Ljoljić je zahvalila Nađi što je našla vremena da nam uoči Nove godine podari ovakvu muzičku poslasticu.
 
Na koncertu je kao gošća nastupila i maturantkinja Muzičke škole ,,Vida Matjan" Antonija Vučinović uz klavirsku saradnju profesorke Lidije Molčanov.