header image

ODRŽANA XXXI SKUPŠTINA OPŠTINE KOTOR

07.11.2019.
blog image
Na jučerašnjem, tridesetprvom po redu, zasijedanju gradskog parlamenta odbornici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti na zaključenje poravnanja u parničnom postupku Pž. br 622/19 i time dali saglasnost za izgradnju pratećeg objekta saobraćajnice pothodnika – podzemnog pješačkog prelaza ispod magistralnog puta Kotor-Herceg Novi, ispred gradskih bedema i objekta Lučke kapetanije.
Prethodno je prisutnima u sali predstavljen projekat pothodnika koji je uradila firma „Europrojekt" iz Podgorice, dok će, kako je rečeno, izvođač biti kotorska „Briv Construction".
 
Za pomenutu Odluku glasalo je ukupno 13 odbornika, dok je protiv bila Ljiljana Popović Moškov iz Građanskog pokreta URA, a uzdržani Ranka Krivokapić, Jovo Suđić Ljilja Radunović i Vido Drašković.
Procijenjena vrijednost investicije pothodnika je oko 1 630 000 eura, a prihvaćena ponuda izvođača je nešto manja od 1 390 000 hiljada eura.
 
Kako je kazao vd opštinskog sekretara za imovinsko pravne odnose Davor Magud, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora zaključiće ugovor o javnoj nabavci sa najpovoljnijim ponuđačem ,,BRIV CONSTRUCTION” DOO Kotor za izgradnju pratećeg objekta saobraćajnice - pothodnika.
 
"Daje se saglasnost u postupku Pž.br.622/19, koji se vodi pred Apelacionim sudom Crne Gore, da se zaključi poravnanje na način što će prvotužena Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, zaključiti ugovor o javnoj nabavci sa najpovoljnijim ponuđačem-tužiocem ,,BRIV CONSTRUCTION" DOO KOTOR za izgradnju pratećeg objekta saobraćajnice pothodnika -podzemnog pješačkog prolaza ispod magistralnog puta Kotor -Herceg Novi ispred gradskih bedema i objekata Lučke kapetanije, shodno Riješenju o izboru najpovoljnije ponude br.¬01-557 od 16.02.217.godine, donesenom u postupku javne nabavke 94/16 od 23.12.2016., dok će se tužilac odreći tužbenog zahtjeva za naknadnu štetu i troškova postupka", rekao je između ostalog Magud.