header image

OPŠTINA KOTOR PODRŽALA ORGANIZACIJU KONFERENCIJE IZ OBLASTI POMORSTVA

07.09.2021.
blog image
Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić je prošle nedjelje primio u radnu posjetu predstavnike Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore: prof. dr Špira Ivoševića, dekana, prof. dr Tatijanu Dlabač, prodekanicu za razvoj i inovacije i doc. dr Stevana Kordića.
Tokom ove posjete bilo je riječi o saradnji između Pomorskog fakulteta i Opštine kroz niz zajedničkih aktivosti, kao što su projekti, okrugli stolovi, konferencije itd.
Predsjednik Jokić je podržao aktivnosti vezane za organizaciju prve međunarodne naučne konferencije iz oblasti pomorstva pod nazivom “Kotor International Maritime Conference” (skr. KIMC) koja će biti održana 26. i 27. novembra 2021. godine u Kotoru,
tako da će Opština Kotor biti jedan od suorganizatora. U narednom periodu biće zajednički razmotrene teme koje bi bile interesantne za organizovanje bar jednog okruglog stola u toku konferencije.
Informacije u vezi sa organizacijom i održavanjem Konferencije mogu se naći na zvaničnom internet sajtu: www.kimc.ucg.ac.me