header image

POLAGANJE VIJENACA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI U KOTORU I RISNU

13.07.2020.
blog image
Povodom obiljezavanja 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i predsjednik SO Kotor Jovo Suđić položili su cvjeće na spomenik žrtvama fašistickog terora u Parku slobode.
 
 ,,Posebna mi je čast što danas imam priliku da vas najsrdačnije pozdravim i da vam čestitam Dan državnosti Crne Gore i veliki jubilej - 79-godišnjicu Trinaestojulskog ustanka crnogorskog naroda. Toga 13. jula 1941. godine, visoko se uzdigao i razvio crnogorski barjak slobode i pod njim je na poziv u boj za slobodu, kako to samo i priliči nama Crnogorcima, stupio čitav crnogorski narod, ujedinjeni, čvrsto odlučni, da brane svoja ognjišta i krv svojih predaka. Ovaj kamen sve pamti, čuva sjećanje onih koju su stvarali istoriju, istoriju antifašizma, istoriju koja je i nas oblikovala. Trinaesti jul ostaće praznik novih dolazećih generacija, da ga i one, kao i mi danas, sa ponosom slave. Hvala SUBNOR-u što je svojom mudrom politikom raširio granice antifašizma i na taj način doprinio očuvanju i promociji ideala Trinaestog jula za sva vremena. Rezultati koje Crna Gora postiže u evroatlanskim i evropskim integracijama garantuju stabilnost i napredak, a ujedno predstavljaju nezamjenjivi spoljno-politički prioritet Crne Gore. Dan državnosti nas podstiče na dalje zajedničke poduhvate ka afirmaciji Crne Gore koja je naš dom, ka jačanju vladavine prava i ekonomskom snaženju države i njenih građana.
 
Srećna nam bila i da je vječna Crna Gora i njena sloboda", poručio je prvi čovjek grada. 
 
Takođe, u isto vrijeme su, povodom obilježavanja Dana državnosti Crne Gore, predstavnici Mjesne zajednice i gradjani Risna, položili cvijeće na spomenik žrtvama fašistickog terora, borcima NOB-a i narodnim herojima.