header image

POSJETA BARSKOG NADBISKUPA, BISKUPA KOTORSKOG I ŽUPNIKA OPŠTINI KOTOR

18.10.2019.
blog image

Juče je predsjednika Opštine Kotor Željka Aprcovića posjetio barski nadbiskup monsinjor Rrok Gjonlleshaj sa biskupom kotorskim mons. Ilijom Janjićem i župnikom don Ivom Ćorićem.

U otvorenom i srdačnom razgovoru apostrofiran je dobar odnos između lokalne samouprave i Biskupskog ordinarijata, kao i da bi se u narednom periodu mogle sagledati mogućnosti oko zajedničkog upravljanja crkvom Svetog Pavla. U crkvi se nalazi isposnica u kojoj je boravila blažena Ozana. Provela je 41 godinu moleći se za dobrobit svih građana Kotora.

Takođe, župnik don Ivo Ćorić je inicirao nastavak razgovora oko pomoći Caritasa biskupskog ordinarijata Kotor svim ranjivim populacijama na području opštine. Ovdje se konkretno misli na sagledavanje adekvatnih prostornih mogućnosti za porodice Roma, Aškalija i Egipćana.

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović je uručio skroman poklon biskupu kotorskom mons. Iliji Janjiću povodom njegovog odlaska u zasluženu penziju, očekujući da će i novi biskup kotorski njegovati dobre odnose lokalne samouprave i Biskupskog ordinarijata.