header image

Posjeta gradonačelnice Inzbruka gradu Kotoru

28.10.2013.
blog image

Predsjednica Opštine Kotor, Marija Ćatović, organizovala je prijem za predstavnike austrijskog grada Inzbruka. Sastanku su prisustvovali gradonačelnica grada Inzbruka, Kristin Opic-Plorer sa saradnicima, kao i ambasador Austrije u Crnoj Gori, Johan Frolih.

Tema razgovora bila je nastavak i unapređenje ranije započete saradnje između dva grada. Gradonačelnica Ćatović upoznala je goste sa bogatim istorijskim i kulturnim nasljeđem Kotora, te razvojem turističkih kapaciteta. „Kotor je važna turistička destinacija na Mediteranu i prepoznatljiva širom svjeta. Proširenje i konkretizovanje saradnje sa gradom Inzbrukom donijeće Opštini Kotor dodatni napredak na svim poljima“, naglasila je Ćatović. 
Gradonačelnica Inzbruka se zahvalila na prijemu i konstatovala: „Vidljiv je izuzetan turistički potencijal grada Kotora, kao i njegova uspješna valorizacija“. Iskazala je interesovanje za rad lokalne uprave, a jedno od pitanja bilo je i razvoj kulturnog i sportskog života u Opštini. Predsjednica je upoznala gošću sa radom lokalne uprave i saopštila da Opština Kotor posebnu pažnju poklanja razvoju kulture i sporta, što dokazuju mnogobrojni visokokvalitetni kulturni događaji i uspjesi sportskih klubova iz Kotora. 
Na obostrano zadovoljstvo zaključeno je da će se ustanovljena saradnja nastaviti, te da je potrebno konkretizovati projekte u oblastima kulture i turizma.