header image

PREDSJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOTOR MAJA MRŠULJA PRISUSTVOVALA PRIJEMU U OSNOVNOJ ŠKOLI ,,NIKOLA ĐURKOVIĆ“

05.09.2022.
blog image

Povodom prvog dana nove školske godine, predsjednica Skupštine opštine Kotor, Maja Mršulja prisustvovala je prijemu u Osnovnoj školi ,,Nikola Đurković“ -Radanovići, kao i svečanosti dobrodošlice prvaka u područnom odjeljenju u Lastvi Grbaljskoj.

Nakon uvodnog govora direktorice škole Mare Pržice, predsjednica Skupštine poželjela je srećan početak učenicima i upravi škole.

,,Dragi đaci prvaci, učenici/e svih razreda, poštovani roditelji, vaspitači/ce, učitelji/ce, uvažena direktorice gospođo Pržica,

Veliko mi je zadovoljstvo i čast da podijelim radosni početak đaka prvaka i prisustvujem prvom velikom danu. Sigurna sam da ste srećni i ponosni što danas polazite u prvi razred i što mali postajete veliki ljudi.

Ponosni su vaši roditelji, vaše porodice i učitelji koji su vas jutros dočekali, ponosni smo svi.

Takođe, i ja sam nekada bila učenica OŠ ,,Nikola Đurković“ i zaista, ova škola je uvijek imala divne učitelje i učiteljice.

Želim da budete dobri, marljivi, razdragani, pomažete jedni drugima i pažljivo slušate učiteljice, da budete radoznali istraživači i stičete nova znanja.

Upravo spoj znanja i pravih prijateljstava, postaćete ono čemu svi težimo, bićete mnogo dobri ljudi.

Dok stičete znanja budućih nastavnika i odraslih, tako i mi od Vas možemo mnogo toga naučiti.

Kako je i Dragan Radulović napisao: ,,Daj odrasli svijete, Budi jednom dijete! Moćan si k'o čelik, sve ti nešto fali, budi jednom velik-kao što su mali!“

Želim srećan početak svim učenicima, puno dobrih ocjena, novih drugarstava i sve najljepše od srca.

Srećno još jednom!“

Po završetku prijema, predsjednica Skupštine obišla je prostorije škola i u razgovoru sa direktoricom bliže se informisala o načinu i radu obje škole.

U školskoj 2022/2023. područno odjeljenje ima 8 polaznika prvog razreda, dok OŠ ,,Nikola Đurković“ Radanovići 42 prvaka u dva razreda.

 

                                                                              STRUČNA SLUŽBA SKUPŠTINE