header image

PREDSTAVNICI PRIVREDNE KOMORE POSJETILI OPŠTINU KOTOR

06.12.2019.
blog image
Juče je u Sali za sastanke predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović sa saradnicima, primio predstavnike Privredne komore Crne Gore. Pored predsjednika sastanku su prisustvovali potpredsjednici Opštine Kotor Sonja Seferović i Nenad Vukadinović, kao i sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Tamara Lompar.
 
Ispred Privredne komore Crne Gore sastanku su prisustvovali i predsjednik Vlastimir Golubović, potpredsjednici Ljiljana Filipović i Danilo Gvozdenović, kao i Nina Drakulović, direktorica Sektora za analizu i istraživanje.
 
Predsjednik Aprcović je najprije kazao da će lokalna samouprava, u saradnji sa Privrednom komorom intenzivno radititi na jačanju poslovnog ambijenta, a sve u cilju unaprjeđenja uslova za poslovanja malih i srednjih preduzeća.
 
,,Opština Kotor ima u planu da bude dio procesa sertifikacije po BFC standardu, koji stiču lokalne samouprave sa povoljnim ambijentom za poslovanje”, kazao je on.
Prvi čovjek grada je podsjetio i na činjenicu da je SO Kotor donijela odluku o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine i kompanije Bigova Bay, čime su se stekli preduslovi za realizaciju značajne investicije na lokalitetu Bigova, čija se vrijednost procjenjuje na 300 miliona eura.
On je istakao i da će Opština Kotor raditi na suzbijanju svih biznis barijera i biti istinski servis kako građanima, tako i privrednicima na njenoj teritoriji.
 
Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović je  govorio i o partnerskom odnosu sa lokalnim privrednicima, sa kojima je najavio da će održati sastanak početkom naredne godine, na kojem će imati priliku da iznesu svoje zahtjeve.