header image

PRIJEM VJERSKIH VELIKODOSTOJNIKA U SUSRET DANU OPŠTINE KOTOR

20.11.2020.
blog image

Predsjednik Opštine Vladimir Jokić i Predsjednik Skupštine Dejan Vukšić, primili su danas, u susret Danu opštine Kotor, Aranđelovdanu i Gospi od zdravlja, vjerske velikodostojnike: protojereja Nemanju Krivokapića - starješinu hrama crkve Svetog Nikole, don Roberta Tonsatija - kancelara Kotorske biskupije i Meha efendiju Martinovića - glavnog imama za Boku kotorsku i Budvu.
U prijatnom i srdačnom razgovoru istaknut je značaj multikonfesionalnosti i multikulturalnosti koju Kotor i Boka vjekovima baštine. Kotor je oduvijek predstavljao simbol sloge, grad u kome se poštuju, cijene i prepliću različitosti čineći ga bogatijim i boljim mjestom za sve.
Nažalost, ove godine, pandemija virusa COVID 19 zahtjeva da se, poštujući preporuke NKT, odreknemo dosadašnjih okupljanja i slavlja, kako u porodicnim, tako i u državnim i vjerskim prilikama, da budemo jedinstveni, doslijedni, kako bismo se što brže i uspješnije vratili u normalne životne tokove.
Prisutni su istakli simboliku 21. novembra i istakli istinsku nadu i želju da svojim djelovanjem doprinesu da slijedeći dočekamo u zdravlju, radosti, na način kako smo i ranije proslavljali.