header image

RESPIRATOR ZA OPŠTU BOLNICU KOTOR

23.03.2020.
blog image
Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović prethodnih dana je u više navrata razgovarao sa vlasnikom firme  “Glosarij“ DOO Podgorica  Branislavom Martinovićem, koji je izrazio želju da Opštoj bolnici Kotor donira jedan novi respirator.
,,Borba sa COVID19 traži angažovanje cijele države Crne Gore. Poštovanje i ispunjavanje svih preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore je obaveza svih nas i jedino na taj način dajemo doprinos u ovoj borbi iz koje moramo izaći kao pobjednici“, kazao je predsjednik Aprcović.
Medicinske usluge Opšte bolnice Kotor koriste građani opština Kotor, Tivat i Budva, i sa tog aspekta bilo je neophodno nabaviti respirator. Tokom dana na adresu kotorske Opšte bolnice će biti dopremljen ovaj izuzetno značajan medicinski aparat.
,,U ime Opštine Kotor i svoje lično ime, zahvaljujem se gospodinu Martinoviću na iskazanoj društvenoj odgovornosti i želji da već danas Opšta bolnica Kotor dobije ovu savremenu spravu, kako bi u narednim danima bila još spremnija za eventualno širenje infekcije izazvane koronavirusom,“ istakao je prvi čovjek grada.
Stavljanjem u funkciju navedene medicinske opreme, stvaraju se neophodni preduslovi za veći stepen zdravstvene zaštite svih građana u borbi protiv ovog virusa.