header image

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - DOO KOMUNALNO KOTOR

14.04.2021.
blog image

DOO “Komunalno Kotor” pridružio se HOOP mreži gradova i regiona kao dio posvećenosti unapređenju kružne bioekonomije. Mreža omogućava razmjenu znanja i uzajamno učenje između gradova i regiona koji su spremni da povrate dragocjene resurse iz gradskog biootpada i otpadnih voda kako bi proizveli proizvode na biološkoj osnovi.
U mreži gradova i regiona HOOP projekta, sa Balkana pored (Grčka) uključeno je samo još naše preduzeće.
HOOP projekat podržava 8 svetioničkih gradova i regija u razvoju velikih urbanih kružnih inicijativa za bioekonomiju koje će se usredsrediti na proizvodnju proizvoda na bazi biomase iz gradskog biootpada i otpadnih voda. HOOP pruža pomoć u razvoju projekata (PDA) za Albano-Laziale (Italija), Almere (Holandija), Bergen (Norveška), Kuopio (Finska), Munster (Nemačka), Murcia (Španija), Greater Porto (Portugal) i Zapadna Makedonija (Grčka). HOOP Urban Circular Bioeconomi Hub stvoriće mrežnu platformu za podsticanje razmjene znanja i umnožavanja u gradovima i regionima širom Evrope.
HOOP projekat je dobio sredstva iz programa za istraživanje i inovacije Horizont 2020 Evropske unije u skladu sa sporazumom o dodjeljivanju donacije br. 101000836. Saznajte više na www.hoopproject.eu

 

S poštovanjem,

IZVRŠNI DIREKTOR
Milan Popović dipl.ecc.