header image

U POŽARU IZGORJELA TRI STANA

02.04.2020.
blog image
Sinoć je nešto malo prije ponoći izbio požar u potkrovlju palate Bjeladinović, na kotorskom Trgu od oružja. Na licu mjesta našli su se prvi čovjek grada Željko Aprcović, komandir Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić sa svojom jedinicom, kao i policija. 
 
Vjetar i nepristupačan teren otežavali su našim vatrogascima posao, ali i fenomen "prikrivenog požara" što je dovelo do toga da se se sinoćni scenarijo ponovi i u ranim jutarnjim časovima.
 
,,Gašenje požara u Starom gradu je izuzetno teško iz razloga što postoji mogućnost širenja takozvanog "blokovskog požara" koji hvata krov i jako je teško lokalizovati ga", najprije je kazao komandir Mandić. 
Jedan vatrogasac je povrijeđen i koljeno mu je u gipsu, a drugi je pušten kući nakon medicinske pomoći. 
 
,,Loše instalacije i produžni kablovi, izazvali su požar, a visoko zapaljivi materijali u kombinaciji sa lamperijom i namještajem, dodatno su olakšali da se vatrena stihija širi, a nama otežali posao. Zahvalio bih se predsjedniku Aprcoviću što je sve vrijeme bio sa nama. Takav vid pažnje nam mnogo znači, jer znamo da nijesmo sami", istakao je Mandić. 
 
On se zahvalio i svojoj ekipi, kao i dobrovoljcima iz Perasta.  
 
Predsjednik Aprcović je posjetio danas prostorije kotorske Službe zaštite i spašavanja i zahvalio im se na ažurnosti i spremnosti da u svakom momentu izađu u susret. 
 
,,Sve što radite za opštinu, a vezano za sprečavanje pojave novog virusa i u našem gradu, sa ovim izazovom od sinoć, dovoljno govori o spremnosti kotorske Službe zaštite i spašavanja. U ovakvim trenucima nijeste niti ćete ikada biti sami", zaključio je Predsjednik.
 
Apelujemo na sugrađane da vode računa i ne dozvole da se ovakve stvari dešavaju, kako ne bi došlo do katastrofalnih posljedica.