header image

UGOVOR O OBEZBJEĐIVANJU BESPOVRATNIH KREDITNIH SREDSTAVA ZA IMPLEMENTACIJU PROJEKTA VODOSNABDIJEVANJA I ODVOĐENJA OTPADNIH VODA BOKOKOTORSKI ZALIV

24.06.2020.
blog image
Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i potpredsjednica Sonja Seferović su danas u opštinskoj Sali za sastanke od predstavnika KfW banke Željka Uljarevića i izvršnog direktora Vodacoma Dragana Roganovića, dobili potpisani primjer Ugovora o grantu koji iznosi nešto preko 9 miliona eura.
 
,,Ugovor o obezbjeđivanju bespovratnih kreditnih sredstava za implementaciju projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda-Bokokotorski zaliv, izuzetno je značajan za naš grad. Očekujemo da bude odobreno još 2 miliona granta, a Opština će se zadužiti oko 2,5 miliona eura, kako bismo sa konsultantom koji je izabran prije par dana dogovorili o raspisivanju međunarodnog tendera za izvođenje radova na kanalizacionom sistemu koji treba da tretira otpadne vode Perast-Risan, podvodni cjevovodi Muo-Prčanj-Stoliv sa distributivnom vodovodnom cijevi koja će omogućiti bolje i kvalitetnije vodosnabdijevanje na tom dijelu teritorije naše opštine", kazao je prvi čovjek grada.
 
Predsjednik Aprcović se zahvalio Vladi Crne Gore i Kfw banci iz razloga što su uložena velika sredstva u grad Kotor, a na nivou Crne Gore i u putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu preko 110 miliona u zadnjih 15 godina, koliko KfW živi na teritoriji države Crne Gore.
 
Predstavnik KfW banke Željko Uljarevića i izvršni direktor Vodacoma Dragan Roganović, izrazili su zadovoljstvo zbog uspješne realizacije jednog ovakvog projekta.