header image

UPRILIČEN PRIJEM ZA AMBASADORKU AUSTRIJE

27.11.2019.
blog image
Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović sastao se ranije danas sa ambasadorkom Austrije Nj. E. Annom Janković. Na sastanku koji je upriličen u Sali za sastanke Opštine Kotor, osvrnuli su se na na dobre kulturne, naučne ali i političke veze Crne Gore i Austrije.
 
,,Među našim domicilnim stanovništvom stoji uvjerenje da su Austrijanci donijeli puno toga intelektualnog. Imamo namjeru da na Crkvicama odradimo rekonstrukciju određenog dijela objekata koji bi mogao da služi našim građanima koji žive u tom dijelu kotorske opštine,“ najprije je istakao predsjednik Aprcović.
 
,,Očekujem da ćete biti sa nama i da ćemo ići dalje u revitalizaciju fortifikacijskih objekata,“ kazao je on.
 
,,Svjedoci smo vrlo zapaženog gostovanja Bokeljske mornarice i Gradske muzike u Beču i svega onoga što Kotor ima i može da ponudi. Na taj način šaljemo poruku kako i na koji način se čuva kultura, što u suštini Kotor i jeste – pravi reprezent crnogorske kulture i identiteta države Crne Gore,“ kazao je predsjednik Aprcović.
 
,,Kulturna i istorijska veza naše dvije zemlje neraskidiva je. Posebno me raduje činjenica da ljudi u Crnoj Gori ni u jednom momentu Austrougaraku nijesu pomenuli kao okupatora,“ najprije je kazala ambasadorka Austrije Nj. E. Anna Janković.
Ambasadorka je istakla da kao diplomata ne voli da govori o problemima, već o izuzetnoj saradnji, a koja sa Kotorom i jeste takva. Kroz kotorski festival i saradnju na koju sam zaista ponosna, nastavljamo da njegujemo vezu dvije države i naroda," istakla je ambasadorka Anna Janović.
 
Na sastanku je zaključeno da je zajednička saradnja sa austrijskim Arheoloskim institutom od ključnog značaja i da će nastaviti da jača.